Hogyan díszítitek a mézeskalácsot?
Én jobban szeretem a tojáshabot, de lehet kapni ilyet is.
Illetve olvastott csokival lehet még hozzá ragasztani a díszítő cukorkát.
Cukormáz alaprecept
25 dkg kétszer átszitált porcukorból és 4 ek vízből kevert klasszikus cukormáz megszilárdulva tetszetős, szétterülő bevonatot képez, amely egyúttal a sütemény kiszáradását is késlelteti. Kontúrozáshoz csak 3 ek vizet adj hozzá, hogy sűrűbb legyen.
Ha szinezni szeretnéd a mázt, az ételfestéket először keverd el a folyadékban, aztán kérd ki a szükséges mennyiséget.
Helyettesítheted az előírt vízmennyiséget ugyanannyi tejjel: ragyogóan fehérré, valamint puhábbá teszi a mázat. Ez nagyon jó puszedlihez vagy puha mézeskalács díszítéshez.
Citromos máz:
25 dkg átszitált porcukorhoz 1 ek citromlét és 2 ek vizet számíts, hogy ne legyen túl savanyú.
Karácsonyi mézeskalácsra és mézeskalács-házikó elemeinek összeragasztásához víz helyett tojásfehérjével dolgozd össze a porcukrot.
Robotgéppel vagy kézi habverővel alaposan dolgozz össze 25 dkg porcukrot 1 db tojásfehérjével.
1-es, ezt próbáltam, könnyű használni, de ha egymásra pakolom egy dobozba sajnos könnyen potyogni kezd a minta.
2-es köszi a tippet, kipróbálom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!