Torták bevonásához milyen márkájú nyújtható marcipánlapot érdemes venni?
Valaki leírná nekem hogy az ilyen fajta lappal kell-e még valamit csinálni vagy csak egyszerűen kisodorni?
Ja és hogy hol lehet ilyet beszerezni?Milyen boltokban?





Marcipánt a nagyobb boltokban lehet kapni. Kinyujtani két folpack között lehet a legegyszerűbben.
Én nem venni szoktamhanem készíteni. Olcsóbb és egyszerűbb is.
Azonos mennyiségű cukrot és fehér mandulát ( legjobb a lapokra vágott). finomra összedarálok. Kávédarálóban szoktam.
Majd annyi tojásfehérjét keverek hozzá,hogy jól összeálljon. Vigyázva kell a fehérjét adagolni,mert 10-20 db kamdulához sem mindig kell egy egész fehérje. Ha mégis "híg" lett,akkor porcukorral lehet keményebbé tenni.
Ezt lehet színezni. A maradék folpackba csomagolva hetekig eláll a hűtőben.





Én a Tescoba szoktam venni.
Csak nézd meg jól, mert vannak olcsóbb utánzatok is. Olyat vegyél, ami mandulából, és cukorból van.
Ételszinezővel bármilyen színt csinálhatsz a fehérből.
Én porcukros nyújtóüdeszkán szoktam nyújtani, úgy, hogy a tetejét is megszórom porcukorral.
A marcipánnál jóval olcsóbb, és nagyon hasonló a fondan bevonat, cukrászdákban is általában ezt használják. Mandula aromával teljesen marcipán hatású, én itt találtam recepteket:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!