Mondja el nekem valaki pontosan, hogy mitől keserű a padlizsán? Annyi variációt halottam, de mi az igazság?
A padlizsánnak eredetileg volt egy kesernyés - nem kifejezetten keserü - mellékíze. De ezt a mai fajtákból már régen kitenyésztették, ezeknél már nincs ilyen.
Ebböl következöen az egésznek semmi jelentösége, régi, elavult infó!
A padlizsán is (mint az uborka) a kukurbitacin nevű [ [link] ] vegyület miatt keserű. A növény ezzel védekezik a rovarok ellen. A mai fajtákra általában kevésbé jellemző. Ha mégis megjelenik a növényben azt általában a nem megfelelő öntözés, vagy hőmérsékleti anomáliák, vagy a talaj tápanyag ellátásának nem megfelelő mivolta okozza.
Általában a kocsány felől és a héj alatt a legmagasabb a koncentrációjuk, ha kialakulnak. Öreganyám nem véletlenül hámozta meg az uborkát, majd csattintotta le a kocsány felőli végét, és nyalta meg a levágott végdarabot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!