Mennyire nehéz megszokni az indukciós főzőlapot a gáztűzhely után?
Kb. 40 éve főzők (úgyhogy nem vagyok kezdő és fiatal sem), eddigi életemben kizárólag gáztűzhelyen, még egyszerű villanyrezsón sem főztem soha. Ahová most költöztem, indukciós főzőlap van (bár azt sem tudtam, hogy ez egyáltalán az..) és el vagyok keseredve, mert az sem tudom, hogy kell használni. Nem vagyok tapasztalatlan a főzésben, még mellékállásban is csináltam, de ott is gáztűzhely volt.
Ezzel viszont egyszerűen nem tudok mit kezdeni, még a beállításokkal sem boldogulok. Megpróbáltam egy szimpla rántottát sütni, de legalább fél órámba telt, mire jutottam valamire, azt sem tudtam, mikor melegít és mikor nem, azt meg pláne nem, hogy mennyire?? Már a sírás kerülgetett, de így is rossz lett a végeredmény, majdnem a kukában végezte... El vagyok keseredve, el sem tudom képzelni, hogyan fogok pl. egy igazi húslevest megfőzni, pedig gázon remekül ment (mint bármilyen más étel).
Most ott tartok, hogy inkább még a krumplit és a tésztát is mikróban főzöm.., mást meg sem merek próbálni. Már ránézni sem bírok erre a "csodára".
A gázfőzőlap a létező legjobb módja a főzőlapos főzésnek, minden más csak kompromisszum. Nehéz utána bármi mást használni.
Én úgy nőttem fel, hogy kizárólag elektromos főzőlap volt, így tanultam meg főzni is. Amikor elköltöztem az albérletben gáz főzőlap volt, először minden odaégett, nem tudtam használni. Azóta viszont már nem is használnék mást, csiga lassú a többi és normál elektromos főzőlap hőtehetetlensége gigantikus, míg a gázlapos egyik pillanatról a másikra szabályozható.
Bele fogsz jönni, csak ne várj el olyan sebességet, mint gázon.
Ne add fel. Itt egy link főzőlapról, indukcióról, edényekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!