Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Véres a sertéshús, meg merjem...

Véres a sertéshús, meg merjem csinálni?

Figyelt kérdés
Szétvágtam a sertéscombot, és véres pöttyök vannak rajta. Ez normális? Pörköltet készülök csinálni belőle.
2010. júl. 18. 10:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen,normális..ugyanis volt annak a szegény jószágnak vérkeringése is...

Nos,de hogy válaszoljak: ez normális dolog...mosd meg a húst(mindig megmosok minden husit felhasználás elött)ha nagyon zavarnak azok a pöttyök,szedd őket ki késsel..utánna a szokványos módon csináld a többit..sok sikert!

19L

2010. júl. 18. 10:53
 2/10 anonim válasza:
100%

Te jó ég!

Véres volt?

Vajon, hogy a francba kerülhetett bele?

2010. júl. 18. 10:53
 3/10 A kérdező kommentje:
Főzök már néhány éve, tehát nem vagyok tapasztalatlan, de ilyen sertéscomb (diója) még nem láttam. Soha nem láttam még olyat, hogy minden szelet húsban van kb. 15 véres folt.
2010. júl. 18. 10:56
 4/10 tetro ***** válasza:
100%
múltkor kértem egy steaket étteremben véresen, de én is azt hittem, hogy a vért sütés közben fecskendezik bele. ki gondolta volna, hogy eredetileg benne van?
2010. júl. 18. 11:00
 5/10 anonim válasza:
100%

A második vagyok.

Bocs a bunkóságért, hivatásos vagyok (mármint szakács, nem bunkó) ;P

2010. júl. 18. 11:03
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Mielőtt leszúrnák a disznót, elkábítják (ne érezzen fájdalmat). Elektromos áramot vezetnek át az agyán (elektromos fogóval megfogják két oldalról a fejét a halántékánál), ami epileptikus sokkot idéz elő, és néhány percre elveszti az eszméletét, miközben a vérkeringése működik. Mire magához térne szegény, addigra elvérzett.

Ha nem megfelelő a fogó feszültsége, vagy nem megfelelően használják, okozhat erős izomgörcsöt, ami járhat bevérzéssel, általában a lapockában, de combban is. Ha a vallásod nem tiltja (akkor disznót sem ennél), nyugattan megeheted. :)

2010. júl. 18. 11:24
 7/10 A kérdező kommentje:
Ha ez a normális, hogy véres foltok vannak benne, akkor én még hogyhogy nem találkoztam ilyennel?
2010. júl. 18. 11:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem normális, de van ilyen. Elvileg nem kerülhetett volna üzletbe sem.
2010. júl. 18. 11:26
 9/10 anonim válasza:

Nyilván, megugrotta egy másik vagy összeverekedtek, de az is lehet, hogy simán beütötte a lábát.

A második

2010. júl. 18. 11:29
 10/10 anonim ***** válasza:

Nyilván nem! Ha verekednek, összekarmolják egymást, általában csak a bőrön látszok, esetleg a bőr alatti szalonnában vannak hosszú vékony véraláfutás csíkok, csak az állat eső részén.

Ütésnyom szintén inkább csak a bőr alatt, vagy a comb felületén látszik, egy vagy kevés összefüggő bevérzés.

Comb belsejében okozhatja törés, ez szintén összefüggő és elég csúnya látvány. Feltűnőbb jelenség, ritkábban kerülhet üzletbe.

Amiről a kérdező beszél, ha jól sejtem az sok apró, kb 1/2 cm-es folt.

2010. júl. 18. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!