A gluténérzékenyek fogyaszthatnak hamburgerhúst?
Sajnos a legtöbben ott van az összetevők résznél a búzaliszt...
Ha mondjuk magas hústartalmút választok, abban kevesebb lesz a búzaliszt, vagy ez hülyeség?
#10
Miért esne szét?
Nekem ez annyira fura, mindenhol olvasom hogy a húsgombóc/fasírozott/húspogácsa szétesik, de se nagymamám, se anyukám, se én nem rakunk bele soha semmit a húson és a fűszeren kívül (na jó, anyu néha rak bele hagymát is), és még soha nem fordult elő, hogy baja lett volna... Szóval én konkrétan nem tudom, hogy lehet elérni, hogy szétessen, és furcsa nekem mindenhol erről olvasni. :D
Pedig szétesik.
Ha meg nem is, akkor sem lesz olyan az állaga ami a normális egy hamburgernél.
Nem viccből találták ki a többi hozzávalót.
A "normális" hamburgernél eredetileg még füszerek meg só sincs benne, de a darált hús összegyúrva teljesen homogén massza lesz, aminek esze ágában sincs szétesni.
Az akkor fordul elö, ha tesznek bele zsemlét vagy zsemlemorzsát, arról lesz ugyanis instabil.
Szóval ne akarj kötözködni, a füszerezett darálthús-pogácsa nem esik szét.
#12
"Ha meg nem is, akkor sem lesz olyan az állaga ami a normális egy hamburgernél."
Hát ja, ez igaz, nem olyan az állaga mint a boltinak, de többek között ezért is szeretjük milliószor jobban! :)
De amúgy kb az összes receptben is így találtam, most hasraütésszerűen egy: https://www.youtube.com/watch?v=UmOcW21ZDXQ
6:20 körül kezd el a húspogácsával foglalkozni, nem rak bele semmi extrát.
Annyit felejtettem le, ami esetleg számíthat a szétesés szempontjából, hogy:
- legyen zsíros valamennyire a hús, ne a legsoványabb... (hallottam, hogy vannak akik adnak hozzá zsírt vagy sertéshúst, szalonnát emiatt)
- a megformázott húspogácsákat mindig visszarakjuk a hűtőbe, és csak másodpercekkel a sütés előtt szedjük ki
#13
Pontosan, csak mi pl jobban szeretjük, ha el van keverve benne a fűszer. :) De másra tényleg nincs szükség.
Dehogynem. Hát tapasztalom. Több fajta hússal is...
Az álaga pedig nagyon könnyű és törős lesz már grillezés után is.
Egy hamburger nem ilyen.
És nem, nem a mekis, meg a spáros hamburgerből indulok ki, hanem komoly éttermek hamburgereiből, ahol akár 6-7 ezer forintot is elkérnek egyért.
#17
De elég zsíros a hús, és berakod a hűtőbe/mélyhűtőbe formázás után?
Pogácsát formázol az üres darált húsból, a külsejére só meg bors.
Akinek ez szétesik, meg nem ilyen az igazi hamburger az egy béna f#sz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!