Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A gluténérzékenyek fogyaszthat...

A gluténérzékenyek fogyaszthatnak hamburgerhúst?

Figyelt kérdés

Sajnos a legtöbben ott van az összetevők résznél a búzaliszt...

Ha mondjuk magas hústartalmút választok, abban kevesebb lesz a búzaliszt, vagy ez hülyeség?


2019. okt. 16. 10:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
96%

#10

Miért esne szét?

Nekem ez annyira fura, mindenhol olvasom hogy a húsgombóc/fasírozott/húspogácsa szétesik, de se nagymamám, se anyukám, se én nem rakunk bele soha semmit a húson és a fűszeren kívül (na jó, anyu néha rak bele hagymát is), és még soha nem fordult elő, hogy baja lett volna... Szóval én konkrétan nem tudom, hogy lehet elérni, hogy szétessen, és furcsa nekem mindenhol erről olvasni. :D

2019. okt. 16. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

Pedig szétesik.

Ha meg nem is, akkor sem lesz olyan az állaga ami a normális egy hamburgernél.

Nem viccből találták ki a többi hozzávalót.

2019. okt. 16. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
97%

A "normális" hamburgernél eredetileg még füszerek meg só sincs benne, de a darált hús összegyúrva teljesen homogén massza lesz, aminek esze ágában sincs szétesni.

Az akkor fordul elö, ha tesznek bele zsemlét vagy zsemlemorzsát, arról lesz ugyanis instabil.

Szóval ne akarj kötözködni, a füszerezett darálthús-pogácsa nem esik szét.

2019. okt. 16. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
98%

#12

"Ha meg nem is, akkor sem lesz olyan az állaga ami a normális egy hamburgernél."

Hát ja, ez igaz, nem olyan az állaga mint a boltinak, de többek között ezért is szeretjük milliószor jobban! :)

De amúgy kb az összes receptben is így találtam, most hasraütésszerűen egy: https://www.youtube.com/watch?v=UmOcW21ZDXQ

6:20 körül kezd el a húspogácsával foglalkozni, nem rak bele semmi extrát.

Annyit felejtettem le, ami esetleg számíthat a szétesés szempontjából, hogy:

- legyen zsíros valamennyire a hús, ne a legsoványabb... (hallottam, hogy vannak akik adnak hozzá zsírt vagy sertéshúst, szalonnát emiatt)

- a megformázott húspogácsákat mindig visszarakjuk a hűtőbe, és csak másodpercekkel a sütés előtt szedjük ki

2019. okt. 16. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
90%

#13

Pontosan, csak mi pl jobban szeretjük, ha el van keverve benne a fűszer. :) De másra tényleg nincs szükség.

2019. okt. 16. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
93%
A 13-as vagyok: a füszereket csak azért írtam, mert az 57 %-os különben még ebbe is beleköthetne! Természetesen a füszerezés nem változtat az állagán és nem ettöl marad egyben vagy esik szét, pontosabban NEM esik szét.
2019. okt. 16. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
15%

Dehogynem. Hát tapasztalom. Több fajta hússal is...

Az álaga pedig nagyon könnyű és törős lesz már grillezés után is.

Egy hamburger nem ilyen.

És nem, nem a mekis, meg a spáros hamburgerből indulok ki, hanem komoly éttermek hamburgereiből, ahol akár 6-7 ezer forintot is elkérnek egyért.

2019. okt. 16. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
84%

#17

De elég zsíros a hús, és berakod a hűtőbe/mélyhűtőbe formázás után?

2019. okt. 16. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
96%

Pogácsát formázol az üres darált húsból, a külsejére só meg bors.

Akinek ez szétesik, meg nem ilyen az igazi hamburger az egy béna f#sz.

2019. okt. 16. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!