Ha nem dagasztottam meg jól, akkor rossz lesz a pogácsa? Nem fog megkelni?















Én tálban állítom össze a tésztát.Ha lejön a tál faláról a maradék tészta is, akkor kész, lehet hagyni kelni.
Mihez képest lágy? Ha szétfolyik, az nem jó, mert nem lehet kiszaggatni, de ha annyira puha mint kb az ajkad, azt még simán ki lehet szaggatni. Tanács: először ne tedd hozzá az összes mennyiségű tejet, vagy vizet, tejfölt, vagy más folyadékot, amit ír a recept, csak a kevesebbet, és többit csak akkor tedd bele, ha látod hogy nem túl lágy. Alapvetően puhának kell lenni a pogácsatésztának, de csak annyira, hogy ha kiszaggatod ne dőljön el, vagy ne follyon szét





Az nem baj, ha lágy (persze azért ne follyon szét), mert szebb lesz, hamarabb megkel és napokig puha marad. Jól ki kell a tálban dagasztani, úgy ahogy előttem írták, míg el nem válik az edény falától, míg nem marad egyben, és akkor már okés is. Én még úgy csinálom, ha nagyon ragad, hogy étolajos kézzel még átdagasztom a deszkán is, úgy akkor már tényleg jó lesz a tészta. Aztán leteszed a deszkára meglisztezed a tetejét és kicsit pihenteted. Nyújtod, kiszúrod, pihenteted és sütheted is.
maszatka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!