Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételekt tudtok elkészit...

Milyen ételekt tudtok elkésziteni egyedül? 25/F

Figyelt kérdés
2019. okt. 6. 06:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
82%

Ez nem a létszámtól függ, hanem az anyagi kerettől.

Nekem más korlátaim nincsenek. 42/F

2019. okt. 6. 07:36
 2/16 anonim ***** válasza:
25%
ha nem irtad volna oda a korod,max 15nek tippeltelek volna..
2019. okt. 6. 07:42
 3/16 anonim ***** válasza:
92%
Bármilyet, amihez be tudod szerezni a hozzávalókat és elég energiát, munkát fordítasz a pontos elkészítésre.
2019. okt. 6. 07:47
 4/16 anonim ***** válasza:
88%
Hat, én minden etelt egyedül készítek el, senki segítsége nem szükséges hozzá. Veled egykoru nő.
2019. okt. 6. 07:57
 5/16 anonim ***** válasza:
91%

Az, hogy mit tudok elkészíteni, nem túl pontos megfogalmazás, mert recept alapján elég sok mindent eltudnék, úgyhogy inkább azt írom, amit tényleg el is szoktam készíteni.

-levesek(húsleves, gulyásleves, borsóleves, bableves...)húslevesen még javíthatnék

-chilis bab; hagymás bab; sólet, jó ez utóbbit konzervből javítom csak fel, szóval nem ér

-pizza

-lecsó

-pörköltfélék(marha, sertés, paprikás csirke)

-paprikás krumpli

-egyszerű sült húsok, amiket csak befűszerezek/pácolok aztán mehetnek is a sütőbe(csirkemell, karaj,tarja főként)

-egyszerű "uncle bens"-es szószokkal készült ételek

-illetve mirelitek, amiket csak ki kell sütni, nem szeretek panírozgatni

Nagyjából ezek jutottak eszembe, biztos maradt ki, de olyan is van köztük, amit csak 1-2 szer csináltam(pl húsleves, azt annyira nem erőltetem). 25/F

2019. okt. 6. 09:16
 6/16 anonim ***** válasza:
84%

19 éves korom óta főzök magunkra (párom, és én élünk együtt)

szóval elég sok mindent el tudok készíteni. Az egyik kedvenc hobbim a főzés lett :D

23/N

2019. okt. 6. 09:33
 7/16 anonim ***** válasza:
89%

Emlékszem 14 évesen párolt borsó, tükörtojás volt a kezdet, azóta bármi. Ennek 20 éve.

34 F

2019. okt. 6. 09:34
 8/16 anonim ***** válasza:
93%
Hát nem tudnám felsorolni sem, több 100 elkészített étel van a receptkönyvemben. Amíg otthon éltünk, addig nyilván az alap magyaros kajákat, meg vonzódtam az olasz konyhához, ezért azokat. Aztán kiköltöztünk Németországba 9 éve, na itt első dolgom volt (a honvágyunkat enyhítendő) megtanulni a péksüteményeket, pl. kiflit, kakaós csigát, buktát, kalácsot, meg a nagy klasszikusokat, amiket otthon soha eszünkbe nem jutott volna enni, mint lángos, szilvás gombóc, de még dobostortát is, ami ugyan roppant csúnya ferde lett, de cserébe nagyon finom. Aztán szép lassan jöttek a német konyha finomságai is, gőzgombócos káposztától kezdve, a bajor csülkön és perecen át a “küchle”-ig mindenféle. Sokat kísérletezek édes és sós aprósüteményekkel, és minden karácsonykor magam készítem a beiglit. Főzni is szeretek, de azt muszáj is :D de a sütés az, amit igazán szívesen csinálok, kikapcsol, élvezem. Már néha tőlem “rendelik” az itteni ismerőseink a szülinapi tortát, és hozzá az aprósüteményeket. És a mai napig vadászok a neten új, izgalmasnak tűnő receptekre, hogy ne mindig ugyanazt együk. Szerintem amióta internet van, mindenki tud egyedül főzni. :)
2019. okt. 6. 09:45
 9/16 anonim ***** válasza:
86%
Senki sem születik szakácsnak, és ha már itt tartunk, "jó pap is holtig tanul". Ha az alapanyagokat be tudod szerezni és van recepted (lépésről lépésre receptek is vannak neten), akkor szinte bármit meg lehet csinálni, idővel meg rutinná válik, hogyan kell csinálni. Én sok mindent tudok fejből, de szerintem az nem szégyen, ha lesni kell egy receptből. 26N
2019. okt. 6. 11:03
 10/16 anonim ***** válasza:
61%
Ökörsütést és társait leszámítva asszem mindent. F.
2019. okt. 6. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!