5 hós sajtkukac baba mellett milyen menüt tudnék Szentestére egyedül elkészíteni, ami egyszerű, de mégis különleges?
5 hónapos baba nincs mindig kézben, nem? Nem kell folyton vele lenni, tehát belefér a húsleves vagy ami gyorsabb: gesztenyekrémleves, boros gyümölcsleves v. ilyesmi.
tepsiben sütött hússal sem kell végig ott lenni, sül az magától :)
Sütinek meg lehet valami egyszerű kevert tésztás, azzal sem kell sokat kínlódni, a végén díszíted, hogy ünnepibb legyen. Vagy jó megoldás a bolti beigli is :)
Az nagyon jó ötlet, szeretem az ilyeneket. Gyors, egyszerű, finom. Bízd magad a fantáziádra! Én mindig bolondítok rajta valamit.
Ha rakott valamit csinálok, a zöldség is mikor mi, a hús is vagy rendes hússzelet, esetleg kockára vágva, sonkaszelet, szalonna, vagy virsli, vagy többféle együtt.
Mi szeretjük azt is, hogy a hússzeletekre hagymát és almát vágok, úgy sütöm a sütőben. Különlegessé teszi az alma :) Barack, körte, ananász is mehet mellé, és füstölt sajt. Vagy finom még a csirkemell sok sajttal és tejszínnel, szintén sütőben sütve.
Ha nem nagyon szoktál gyümölcsös húst csinálni, én azt javasolnám az ünnepre.
Szia
Ez nagyon fincsi! :)
Bélelj ki teljesen egy tepsit bacon-nal,erre csirke,vagy pulyka mellet panírozz be úgy,hogy a zsemlemorzsát sajttal helyettesítesz,és ezeket rárakod a baconokra egymás után sorba. Ha már mindet bepaníroztad,akkor meg baconnal betakarod őket ugyan úgy,ahogy kibélelted a tepsit is. Ehhez meg szerintem csinálhatsz rizi-bizit is.
Nálunk ez lesz,meg húsleves,meg sütik..
Nekem 4,5 hónapos a pici csajszim.
10:52-es: a húsokat rendesen panírozzam be, mintha kirántanám? Liszt+tojás+sajt? Valami baconoset akartam én is. Csak receptet nem találtam.
Jelenleg még nekem is 4,5 hós a fiam :-)
Szia
Persze,ugyanúgy kell panírozni,csak a prézlit kell felcserélni sajttal. Én egyszer csináltam,még a netről néztem ki én is,de nagyon ízlett. Nem emlkészem pontosan,hogy hány fokon kell sütni,de szerintem a 170 nem lehet probléma... Tényleg nem emlékszem pontosan,de ha jól emlékszem,akkor olyan 50 percet kell alufólia alatt sütni,majd levenni róla,és még kb 10 percig,hogy jól megpiruljon a tetején a bacon. /azért majd ellenőrizd,hogy puha-e a husi! :)/Jól szorosan raktam alul is,meg felül is a bacont. Ja meg a husit is szorosan raktam közé..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!