Mi a Szezámmagos, édes-csípős csirke receptje?
Én ez alapján csinálom, nagyon finom:
Szezámmagos csirke
Hozzávalók, 4 személyre:
2 csirkemellfilé (kb. 75 dkg)
5 dkg szezámmag (megpirítani)
olaj a sütéshez
Pác:
őrölt fehérbors
só
1 teáskanál olaj
Panír:
0,5 csésze liszt (1 csésze = 2,5 dl)
0,5 csésze keményítő
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
2 evőkanál olaj
0,5 csésze víz
só
Máz:
4 evőkanál méz
4 evőkanál cukor
2 evőkanál ketchup
2 teáskanál erős pista
4 teáskanál szójaszósz
3 teáskanál fehérborecet
A csirkét feldaraboljuk, vékony csíkokra. Összekeverjük a páchoz a hozzávalókat és belekeverjük a csirkét. Állni hagyjuk, minél többet, annál jobb, pár órát feltétlenül kell.
Elkészítjük a panírt, összekeverjük a hozzávalókat és állni hagyjuk 10-15 percet. Palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk, ha ennél folyékonyabb, akkor tegyünk bele még egy kis lisztet.
Az olajat feltesszük melegedni, az a cél, hogy folyamatosan gyöngyözzön, de ne legyen túl forró, mert akkor megég a panír, a hús viszont nem sül át. A húst a tésztába forgatjuk, csipesszel egyesével a forró olajba rakosgatjuk és aranybarnára sütjük. A kisült falatkákat lecsöpögtetjük.
A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Nem forraljuk fel, csak melegítjük! A kisült csíkokat megforgatjuk a mázban, majd megszórjuk szezámmaggal. (A megpirított szezámmagot bele is lehet keverni a mázba, így jobban eloszlik.)
A krumplit sajna nem tudom.
A sültkrumplihoz én sem tudok receptet, de szerintem nem lehet bonyolult.
Feldarabolod és sütés előtt befűszerezed, mondjuk valami kínai jellegű fűszerkeverékkel aztán kisütöd. Én legalábbis így szoktam készíteni a fűszeres krumplit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!