Szerinted milyen a jó húsleves?
Milyen hús, milyen zöldségek amitől a legjobb szerinted?
Hogy készíted?
Tyúk.
Sok répa, kevés fehérrépa, 1 karaláb, 1 karfiol, 1 brokkoli 3 krumpli. 1 hagyma.
Só, egész bors. Én rakok bele vagy vegetat vagy kockát. Jó ízt ad neki.
20-as és 21-22es
Ti zellert nem raktok bele? Mert az még a legelvetemültebb
"húslevesgyilkos" sem hagyja ki.
20-as
A nagymamád biztos nagyszerű asszony volt, de a húsleves nem a zsírtól lesz jó, hanem a csontos hústól.
Mindkét nagymamám isteni húslevest csinált, bár mindkettőé teljesen más volt ízre.
Az enyém is finom, de sosem lesz olyan, mint az övék.
Anyai nagymamám igazi marhahúslevest főzött, de a kedvemért mindig volt benne pár csirkeláb is :) Jó sok répával, cérnametélttel és gyönyörű, aranyszínű leve volt. Másik nagyim csirkéből csinálta, csirkelábbal természetesen, sok répával (ő puhábbra főzte) és saját, házi szélesmetélttel. Az övé nem volt olyan szép áttetsző, viszont ízre fantasztikus volt az is.
Én általában csirkéből készítem, láb, nyak, comb, farhát kerül bele, és szeretem, ha jut bele pár darab máj meg szív is. Sok répa, fehérrépa, karalábé, kis darab zeller, szelet kelkáposzta, 1-2 gerezd fokhagyma, vöröshagyma, paradicsom, paprika, só, bors, petrezselyem, sáfrány. És jóóó lassan főzni. Na és persze cérnametélt, de grízgaluskával is szeretem, csak azt már ezer éve nem ettem.
A jó lassú főzés csak a tisztasága miatt kell ?
Gondolom az ízén nem sokat variál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!