Szerinted milyen a jó húsleves?
Milyen hús, milyen zöldségek amitől a legjobb szerinted?
Hogy készíted?
Nekem csak a sertéshúsos.
Csirke, tyúk, pulyka kizárt .
Sertés jó sok húsos csont, porcos rész is.
Hideg vízben felteszem főzni, nem szűröm le csak lehabozom.
Répa, petrezselyem, krumpli (én csak a krumplit eszem belőle de azt nagyon, szóval abból sokat rakok bele) esetleg zeller, karalábé is egy kicsit, meg hagyma/fokhagyma. És lassú tűzön főzöm együtt.
Vége felé ízesítem házi ételízesítővel, sóval, borssal.
Csigatészta vagy cérnácska külön főzve.
Hmm imádom, most oda is teszem, köszi a tippet. :D
26N
Aranyszínű, gyöngyöző. Liba vagy kacsaaprólékból szoktam készíteni, egy kilóból lesz kb. 5l leves.
Felteszem a megmosott alkatrészeket hideg, desztillált vízben, lábosban, viszonylag nagy lángon főni egy-két fej megpucolt vöröshagymával, 3-4 gerezd fokhagymával, kb. 20 szem feketeborssal, 2-3 ek. sóval. Amikor forr, leszedem a habját. Belerakok zöldségeket: kb. 5 sárga, 3 fehérrépa kerül bele, keresztben félbevágva, hosszában negyedelve, 1db zeller megpucolva és nagyobb darabokra vágva, néha karalábé. A leves tetejét befedem 2-3 csomó petrezselyemmel, és lassú lángon, hogy épp csak bugyborékoljon, hagyom főni 3-4 órát. A vége felé teszek bele egy darab glutamátmentes kockát, biztos, ami biztos alapon, és hagyom elvegyülni.
Amikor kész, kiszedem a sűrűjét, külön a zöldséget, húst, a petrezselymet eldobom. Két szűrőn szoktam átszűrni, merőkanállal adagolva a levest. Külön lábosban, vízben főzök ki hozzá tésztát.
" Érdekes a cikk kelkáposztát mindenki kihagyja..."
Basszus, azt tényleg nem írtam én se, pedig kell a jó levesbe, viszont azt nem tudom megérteni, hogy a krumpli mit keres a húslevesben.
#7
Én sem tudom elképzelni krumplival, de vannak tájegységek, ahol így főzik és akik írják a krumplit, azok így szokták meg gyerekkoruk óta.
7: Jó bele a krumpli hidd el. Főtt hús mellé isteni.
Kelkáposzta helyett én szoktam belerakni kelbimbót. Nagyon finom íze van. Illetve ha van itthon akkor 1 paradicsom és 1 fehér paprika. Ez opcionális.
Valamint én nem szedem le a habot. Rengeteg íz van a habban és szépen eloszlik, miközben fő a leves. Nem lesz tőle zavaros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!