Lehet egyszerre csirke és disznóhúsból pörköltet csinálni?
Lehet, és még finom is szerintem.
Én felkockázott csirkemellből csinálnám.
A csirkét később tedd bele, mert sokkal hamarabb megfő.
Lehet, mert nem tiltja a törvény, de minek?
A paprikás csirke és a sertéspörkölt is önállóan finom.
3-as vagyok és lemaradt:
Vannak vegyes pörköltek, de azokban nem csirke van, hanem marhalábszár és sertéscomb (lehetőleg diója) vagy csülök.
A csirke nem való erre.
Mindent lehet.
Nem mindent érdemes.
Ha ez a cél, én minden esetre ajánlom hogy először is a sertéshús kerüljön bele. Aztán már kb. majdnem félpuha állapotban kerüljön bele a csirkehús. (Ugyanis a csirkehús majdnem pontosan akkora fog megpuhulni teljesen, mint a sertéshús.)
Én ebben az esetben kicsit bővebb pörköltalappal dolgoznék, amibe tennék még zöldpaprikát és paradicsomot.
Én egyébként - kövezzenek meg - de így csinálom magamnak a pörköltalapot: hagyma üvegesre pirítva zsiradékon, aztán hozzá a fokhagyma, zöldpaprika felaprítva, kicsit megpirítva és összeforgatva, a felkockázott kevés paradicsom, aztán félrehúzva pirospaprika, kevés chili paprika - szeressük az erőset - bors, őrölt kömény és - szentségtörés ugyan de - néha rakok bele kevés pirosaranyat, gulyáskrémet és pörköltkrémet, nagyon kevés vizet, kicsit felforralom (hogy összeérjenek az ízek) aztán beleteszem a húst és nagylángon, folyamatosan forgatva addig kavarom, amíg a hús kifehéredik. Aztán lassú tűzön kb addig főzöm, amíg a hús meg nem puhul.
Ebben az esetben viszont megvárnám, hogy a hús majdnem félpuha állapotba kerüljön, elpárologtatnám róla a bő levet majd nagylángon hozzáadnám a csirkehúst és kevergetném, amíg a csirkehús ki nem fehéredik. Aztán alacsonyabbra venném a lángot és amennyiben nincs elég lé alatta, akkor azt pótolnám, majd főzném, amíg a csirkehús teljesen meg nem puhul - valószínűsíthető, hogy ekkora a sertéshús is már rég puha lesz.
Nem tudom, milyen íz várható egy ilyen pörkölttől, de most már engem is érdekelne és alkalom adtán lehet hogy ki is kipróbálom. 🙂
köszi utolsó :)
ma kipróbáltam, ez volt az ebéd.
Nem rossz, de nem is olyan hűde.
Csirkemell és sertéslapocka
# 8
Tehát akkor ezek szerint semmilyen extra íz nem várható.
(Sajnos én nagy gasztro-fan vagyok, én engem érdekel minden,ami új.) Persze nem is csodálkozom, hiszen a sertéshús bőven intenzívebb ízzel rendelkezik, mint a baromfihús és adott esetben lehet hogy az az egyik (sertés, marha), intenzívebb húsíz elnyomja a másikat (baromfi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!