Mit főzzek ebben a melegben, hogy ne "melegítsem" sokáig a konyhát?
Van valami ötletetek? Vagy saját, jól bevált recept?
Gyümölcsleves szinte mindig van itthon, mert imádom, hideg és laktató, ebben a nagy melegben amúgy sem kívánok mást.
Esetleg levesreceptek? Bármi érdekel!
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
gyümölcslevesből, ha még nem probáltad, próbáld ki a görög gyümilevest is :) isteni finom és hamarabb kész van mint a sima.
ha már próbáltad/ismered akkor bocsi a felesleges válaszért :)
görög gyümölcsleves? Jól hangzik bár még sosem csináltam! Leírnád légyszi a receptet?
Előre is köszönöm!:)
Hideg uborkaleves:
* 5 db közepes uborka vagy 1 nagyobb kígyóuborka
* 5 dl natúr joghurt
* 3 gerezd zúzott fokhagyma
* 3 dl tej
* só
* bors
* kapor ízlés szerint
Az uborka 3/4 részét káposztareszelőn lereszelem, besózom, állni hagyom, majd kinyomkodom. A maradék uborkát apró kockára vágom. Egy üvegtálban a többi hozzávalót összekeverem, majd a reszelt uborkát is beleteszem, elkeverem és az uborka kockákat is beleszórom. Jól behűtve tálalom. /Ha van, pritaminpaprika kockákat is tehetünk bele
görög gyümölcsleves:
hozzávalok: -mindenféle gyümölcskonzerv, amilyet szeretnél + használhatsz sima gyümölcsöt is mellé
- tejszín
- málnaszörp
- tej
elkészítés: a tejszínt picit felhabosítod, de nem kemény habbá. Beleöntöd a gyümölcskonzerveket, levével együtt, meg a gyümölcsöket. Hozzáöntessz annyi tejet, amilyen sűrűnek szeretnéd, ízlés szerint, majd tovább ízesítheted málnaszörppel vagy amilyennel szeretnéd. Lehűtöd, pár órát jo állni hagyni hogy összeérjenek az ízek. Ha még ízesíteni szeretnéd tölthetsz bele gyümölcslevet, cukrozhatod is, szerintem egy kis vanilliáscukor jót tesz neki:)
bocsi pontos mennyiségeket nem tudok írni, én is csak így tudom...vannnak a neten hivatalos receptek na azokat még nem probáltam:D
Nagyon köszönöm mindenkinek!!! :)
Nagyon jó ötleteitek vannak és jó receptjeitek! :)
Jól hangzik a görög gyümölcsleves és az uborkaleves!
Gaspacho...! Hogy ez nekem eddig miért nem jutott eszembe?! :) Főzni sem kell! :D
Eddig a karfiollevest készítettem el és hozzá tökfőzeléket husival :D
Még egyszer köszönöm mindenkinek!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!