Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » S. O. S! Mitől lett savanyú...

S. O. S! Mitől lett savanyú az hús? Bőv lent.

Figyelt kérdés

Előre pácolt húst vásároltam akciózva amikor kibontottam vettem észre hogy szavatossági ideje : 2019.09.01...

(ilyen grill pácban volt)

Megszagoltam semmi szaga nem volt csak a pácnak...

meg sütöttem (másfél órát volt sütőben) megszagoltam úgy hogy felvágtam semmi szaga nem volt viszont ahogy megkostoltam savanyu volt az íze nem durván csak mintha citrommal le lenne öntve... Ez most a pác miatt van vagy romlott?

Inkább kidobom ha rossz nem akarok ezzel szórakozni...

2019. szept. 1. 17:36
 1/5 anonim ***** válasza:
66%
Ha citromos volt a pác akkor semmi baja. 😂 Mondjuk azt furcsanak talalom hogy megszagolva jonak érezted, megéve meg szabályosan savanyu ize van. Hat ha rossznak erzed es nem elvezetbol enned inkabb akkor dobd ki.
2019. szept. 1. 17:41
 2/5 anonim ***** válasza:
91%

Nézd meg a pác összetételét, lehet mustáros, citromos.

A pácolásnak pont az a lényege, hogy átjárja a húst.

A romlott hús konkrétan büdös, azt észrevetted volna.

2019. szept. 1. 17:45
 3/5 A kérdező kommentje:

Ecetet tartalmaz meg mustárt.

Soha nem vettünk ilyen pácolt húst mert egy vagyon volt mindig...

Amit én pácolok itthon teljesen más kellemesebb íze van. Lehet hogy az ecet miatt van ilyen íze mindenesetre érdekes...vettem már normál húst ami romlott volt de annak már a szaga rossz volt...ennek meg semmi szaga nincs

2019. szept. 1. 17:59
 4/5 anonim ***** válasza:
18%
Az a lényege, hogy leviszik a pH-ját, hogy hetekig lehessen árulni, megromlás nélkül.
2019. szept. 1. 18:27
 5/5 anonim ***** válasza:
87%

A pácleírás alapján semmi baja.

Az más történet, hogy amit te otthon csinálsz az finomabb ízű, de ez sem rossz, csak más.

Romlott meg az ecet miatt nem is lehet.

Gondolj a ruszlira, az nyers hal ecetes lében és azt még csak meg sem sütik, nyersen kajálják!:)

Ízesítsd, "háziasítsd" valamivel ( pl. fokhagymakrém, vöröshagymakrém, pirított füstölt szalonna, ketchup, vagy amit gondolsz) és máris jobban fog ízleni!

De hangsúlyozom, hogy nyugodt legyél, nem romlott!

2019. szept. 1. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!