Egy hétig Volt a pincémben a szilva fözhetek még belöle lekvárt?
Egy hete szedtük le a szilvát a fárol és a pincébe tettük.
Most akarok hozzáfogni a lekvár fözéshez mert elöbb nem értem rá.A szilva nagy része már igen rossz állapotban van némelyik már fehér olyan mintha penészes lenne.Van még közte sok jo amit most ki válogattam.Ha jol megmosom érdemes még a lekvárfözéshez fogni?Lesz ebböl még ehetö lekvár?
Igen, az egészséges szemeket kiválogatod, és alaposan megmosod, akkor lehet belőle lekvárt készíteni, olyan hosszú ideig kell forralni, hogy biztosan semmi sem marad benne ami elronthatná.
Legközelebb ha nem érsz rá lekvárt főzni, a megmosott szilvát egyszerűen tedd a fagyasztóba, amikor ráérsz lekvárt készíteni előveszed, felteszed főzni. Ugyanolyan finom lesz, mintha frissen szedett gyümölcsöt használták volna.
Most még egyszer átválogattam és ecetes vizben megmostam a szilvát gondolván az ecet gombaölö.
Megprobálkozok a lekvár fözéssel soká nem kell hogy el álljon nálunk hamar elfogy ugis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!