Előbb egyik kérdésnél olvastam, h vki sült tököt
csinál, hogy kell csinálni?
Szia..vagy sütőtökre gondolt vagy nem..szoktam azt is csinálni..azt sütőbe cikkekbe és kész..ha viszont sima tököt vagy cukkinit vagy patiszont szeretnél sütni..azt úgy szoktam, hogy megtisztítom a tököt..ketté vágom..kibelezem..felvágom fél centis csíkokra..besózom és legalább egy húsz percig állni hagyom a sóba..puhább lesz és hamarabb átsül..két módja van...vagy sűrű palacsintatésztát csínálok és abba mártom bele és bele a forró olajba..vagy pedig rendesen bepanírozom liszt, tojás, zsemlemorzsa..mikor melyiket kívánjuk ..nagyon fini.
2010. júl. 13. 11:54
2/11 A kérdező kommentje:
Az nálam rántott tök, azt tudom, csak nem szeretek panírozni, és azt hittem van vmi egyszerűbb módja, mert nagyon szeretjük:)
Én sem szeretek panírozni ezért inkább a sűrű palacsintatésztás változatot szoktam csinálni..:) ha meg nagyon tököt ehetnénk de nagyon lusta vagyok..akkor beledarabolom a lecsóba:)
2010. júl. 13. 12:02
Jut eszembe..anyós mindig úgy csinálja, hogy vékonyan lerakja egy tűzálló tálba a sózott tök szeleteket..rá reszelt sajtot , majd fűszeres fokhagymás tejfölt..aztán ezt rétegezi és bevágja a sütőbe..isteni..és már folyik is a nyálam..úgy,hgoy megyek és veszek tököt márazonnal..ááááááááááá ezt neked köszönhetem:)))dög melegbe megyek a zöldségeshez tökért..:))))))))
2010. júl. 13. 12:04
5/11 A kérdező kommentje:
Úhhh, bocsika:DDD Nagyon jól hangzik, csorog a nyálam:-D
szióka! én szoktam sütni cukkinit! úgy csinálom, hogy a nem túl nagy cukkiniket ferdén kb 1 cm-e szeletekre vágom.
teflonban egy nagyon kis olajat forrósítok és abba teszem a cukkini szeleteket.hagyom, hogy szép pirosas barna legyen, és akkor fordítom meg.olyan, minha roston sült lenne.ételízesítővel és frissen őrölt borsot szórok rá,és kecsappal fogyasztjuk.nagyon finom,de egy kis kapros
kefírrel sem kutya.
üdv.
2010. júl. 13. 12:49
2010. júl. 13. 12:50
8/11 anonim válasza:
12:04-es: anyósod milyen fűszereket tesz a tejfölbe? Olyan jól hangzik, én is meg fogom csinálni.
2010. júl. 13. 12:53
Na csajok visszaértem..még jó, hogy közel van a zöldséges:))
Anyós a tejfölbe belenyom egy kis fokhagymát , és ezt a hétfűszersót..isteni mivel ebben a sóban sok fűszer van ..mindjárt mondom mik..mert épp tegnapelőtt vettem én is..van benne majoranna, rosmaring,petrezselyem, bazsalikum, zeller, koriander, és még valami azt nem tudom lefordítani..de szerintem bármivel lehet kísérletezni.
2010. júl. 13. 13:08
Hú tudjátok mit érdemes még kipróbálni én múlt héten csináltam először de nagyon finom lett..a család egyből vissza is tapsolta..vettem tarját..felvágtam ,kloffoltam..betettem a tepsi aljába , rászórtam füstölt reszelt sajtot és rákentem egy nagy tejfölt,, fél óra alatt kész és valami mennyei..lehet mondjuk kicsit zsíros volt mert a tarjába sok a zsír de bizti más hússal is finom..na jól van most már megyek, mert a párom már tisztítja a tököt:DDDDDDDDDD
2010. júl. 13. 13:15
Kapcsolódó kérdések: