Finom süti recept kéne nekem, ami jól eláll és bírja a meleget?
Linzerkarika..vagy bármilyen linzerből készült süti..
vagy ez..
nagyon finom, sokáig eláll és mindenki térdre borul előtted aki megkóstolja..neve nincs:)
1db ráma
20dk porcukor
pici só
3 evőkanál víz
6db tojás sárgája
35 dkb liszt
1db sütőpor
ezeket egy nagy tálba összekevered, kapsz egy nagyon ragacsos masszát..amit vizes kézzel belesimogatsz ,nyomkodsz a tepsid aljába..erre kensz bármilyen lekvárt, barack, áfonya akármilyen..jó sokat mert beszívja a felét sütés közben.
felvered a maradék hat tojás habját és belekeversz két evőkanál kakaót és 25 dkb kókuszreszeléket, ezt rákened a lekvár felé a tésztára. sütőbe lököd , hamar megsül..ez az adag egy nagy tepsire vonatkozik..bátran ajánlom..nálunk imádja mindenki aki megkóstolta..omlós, finom, eteti magát..nem kell alá sütőpapír, mert nem ragad a tepsi aljába akármennyire is belenyomkodtad..nagyon jó kis vajas könnyű tészta.
Még eszembe jutott a csoki holdacska is..az is eláll, nem számít neki a meleg sem
Csoki holdacska
6db tojás sárgája
27deka cukor
10dk zsír
10dk kakaó
27dk liszt
1cs.sütőpor
ezeket összekevered, a tojások habját keményre vered és azt is hozzákevered, és sütöd
ha megsült, akkor ez kerül a tetejére
20dk kristálycukor
3 ek.rum--én ezt kihagyom
2 evőkanál víz
1db. citrom reszelt héja
ezt csak rákenem a tetejére amikor megsült és kész is:) Félhold alakúra szoktam szaggatni utána, de ha lusta vagyok akkor csak kockákra vágom ..be a dobozba és eláll sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!