Paradicsomlevesbe miért tesznek sárgarépát?
Nagyon sok ételbe szoktam tenni sárgarépát, mártásokba, krémlevesekbe, ragukba, töltelékbe, fasírtba, és sorolhatnám még, többek között a paradicsomlevesbe is , mert nagyon jó hatással van az egészségre.
A sárgarépa jótékony hatásai:
A répa erősíti és regenerálja az immunrendszerünket, fokozza a csecsemőmirigy működését, jó hatással van a nyálkahártyára, csökkenti a koleszterinszintet, segít az ízületi gyulladás leküzdésében. Magas rosttartalma tisztítja a beleket, serkenti a mellékvese és a hasnyálmirigy működését. Daganat megelőző hatású, csökkenti a tüdőrák, vastagbél, gyomor, méhnyak, légúti, és bőrdaganatok kialakulásának kockázatát.
A répa savtalanítja a vért, segítve ezzel a máj működését. A májunk és a bőrünk állapota szorosan összefügg. Ha a májunk jól működik, az a bőrünk állapotán is látszódik, ezáltal a bőrproblémák is orvosolhatók. Segíti a csontok és a fogak fejlődését, nem véletlenül tartalmaznak a bébiételek sárgarépát.
Nyersen hasznos tápanyagainak, többek között a béta-karotinnak is mindössze a negyede hasznosul. Hő (azaz főzés vagy sütés) hatására azonban megnyílnak a vastag sejtfalak, és hozzáférhetővé válik a hasznos anyagok jelentős része.
Már napi 5 deka sárgarépa is fedezi a szervezetünk béta-karotin-szükségletét.
De a legfontosabb, hogy szeretjük a sárgarépát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!