Hogy kell Tiramisut csinalni? Igazit.
Utànanéztem az elsö vàlaszolo àltal bemàsolt linknek.
És én is igy ismerem,igy készitem!
Ez az eredeti!
Megneztem a linket, es bar olasz ferjem van es Olaszorszagban lakom, de meg ilyen tiramisut nem ettem. Ez az anyosom receptje:250g mascarponehoz adunk 1 tojassargajat (ez 2 fos adag, ha negyen vagytok vagy egy kicsit tobben, akkor 500 g mascarpone es 2 tojassargaja)
ezt osszekeverem, majd adok hozza kristalycukrot izles szerint. (en nem nagyon szeretem nagyon edesen) A piskotat belemartjuk cukormentes kaveba majd egy talba rakjuk. Egy reteg kaveba martott piskota, egy reteg mascarpone, es igy tovabb mig a mascarpone krem el nem fogy. A tetejet en keseru kakaoval hintem meg.Vegul is embere valogatja melyik recept a jobb :)))) MI igy csinaljuk
Az igazi olasz tiramisu tartalmaz alkoholt,tehàt az a bemàsolt link pontos.
Bàrmelyik olasz étterembe kérsz tiramisut,az mind tartalmaz alkoholt,
Az màr màs kérdés hogy egy igazi olasz a sajàt hàztartàsàban hogyan késziti el.
Hozzávalók:
mascarpone 300g,kristalycukor 200g,baba piskota,3 tojas,kis kakao,kave
Elkészítés:
KREM
1-kavet fozunk,,,/hadjuk kihulni/
2-a 3 tojas sargajat kikavarjuk a cukorral
3-mikor jol kikavartuk hozzakeverjuk a mascarponet,
kozben kikeverjuk a tojasfeherjet,es ezt is hozzakeverjuk a kremhez..
ELKESZITES
a bab piskotat megforgassuk a kaveben/de epp picit/
aztan lerakjuk,majd ra krem,,aztan megint piskota,es megint krem,,
lassuk mennyi krem van,,es annyi sort csinalunk,amennyit akarunk..
megszorjuk tetejet kakaoval
be a hutobe,es masnap mnagyon finom..
Tanácsok:
ne rakjuk a piskotat sokaig a kaveba,mert tul kaves lessz,,,
ùes a kaveba kis cukrot lehet tenni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!