SOS. Lehet így csinálni tiramisut?
Kerestem egy receptet, de elfelejtettem tejszínt venni. Van olyan recept, amihez az nem kell?
Van: piskótám, mascarponem, tojásom, kávém, és lenne tej is, vaníliás cukor, kakaópor.
Tudtok olyan receptet, amivel így is menne? Estére kéne, de nem tudok már addig sajnos vásárolni menni... :o(
Köszönöm!
Kedves miaju!
Azt hiszem, ezen a téren gyenge kezdő vagyok, tudnál pontos elkészítési tervet mennyiségekkel írni (vagyis receptet :o) ?
Köszi!
Ugyan nem vagyok miaju, de próbálok segíteni:
A Tiramisuhoz NEM IS KELL sem tej, sem tejszín!
- 3 tojást felversz 1 kanál cukorral keményre
- utána a 3 sárgáját 2 kanál cukorral nagyon habosra kevered, tehetsz bele kis mandulalikőrt is
- a kikevert sárgájához kevered a 25 dkg mascarponét
- a habot és a sárgáját összekevered
- 2 dl erős feketekávét kis tejjel (ja, tényleg kell egy kicsi) összekeversz, ha nincs tej, a víz is jó
- a krémből egy vékon réteget tálba kensz
- minden réteg krémre egy sor piskótát teszel, amit belemártogattál a kávés trutyiba - az utolsó sor krém legyen, közben krémeket szórod kakaóporral
- vagyis: krém, piskóta, krém, kakaó, piskóta, krém, kakaó...
Ezzel asszem kész is, csak jól dugd el, amíg összeérik!
-
Nehéz ügy, igazából nem nézem a mennyiségeket, amikor főzök.
Legyen annyi babapiskóta, amivel ki tudod rakni annak a tálnak az alját, amiben a tiramisut csinálni akarod. Vagy ha magas falú a tál, akkor annyi, hogy két rétegben elférjen benne. Főzzél kávét (1-2 deci), keverj bele 0,5 deci rumot. (Ha nincs rum, annélkül is jó.) Mártogasd bele a piskótákat a kávéba. (Vagy kávés rumba.)
A mártás: kicsi (5 dkg) vajat/ margarint/ kicsi olajat keverj el 7 dkg liszttel és 0,5 dl tejjel. (Fontos: hideg tejjel). Ha nem lesz csomómentes, tegyél bele több tejet! Óvatosan kezd melegíteni, közbe folyamatosan kevergesd, nehogy összecsomósodjon! És folyamatosan öntsd fel a többi tejjel. (Mondjuk összesen legyen benne 6 dl tej.) Folyamatosan kevergesd, amíg nem sűrűsödik be. (Amikor már kezd forrni, nagyon könnyen leéghet.) A végén menjen bele 5 tojás sárgája és 5 tojás felvert fehérje, egy csomag vaniliáscukor. Meg annyi cukor, amitől finom, édes lesz. Kicsit főzd még és kevergesd közben, amíg olyan sűrű nem lesz, amilyenre szeretnéd!
A kávés babpiskótákat tedd a tál aljára, öntsed rá a krémet. HA kicsi alapterületű a tál és magas falú, akkor ezt kétszer ismételd! A végén szórd meg kakaóporral.
Ha nagyon nem akarna sűrűsödni, akkor tegyél még bele lisztet. De előbb egy kicsi hideg tejben keverd el, úgy add hozzá, különben csomósodik!
Ez 4-6 embernek elég adag.
Köszönöm mindenkinek!
A tiramisu már fél 4 óta a hűtőben pihen, remélem finom lesz, este "felavatjuk". :o)
(A tejszínes recept egyébként a piskóta zacskóján volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!