Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha nincs kedvetek sokat lenni...

Ha nincs kedvetek sokat lenni a konyhában mit főztök? (recepttel köszi)

Figyelt kérdés
jó lenne ha összegyűlne itt egy csokor gyors és finom kaja hátha másnak is segít
2010. júl. 12. 13:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Valóban sok jó ötlet adtál,/ hasznositom/ de a salátát miért nyomkodod ki? Értékes vitaminokat nem szabad kiönteni.Azzal együtt izesitem.
2010. júl. 12. 14:13
 12/12 anonim ***** válasza:
70%

Nincs mit!

A saláta levét ESZEM ÁGÁBAN NINCS KIÖNTENI! Az segíti elő, hogy összeérjenek az ízek, úgy lesz csak a saláta isssssteni.

Sőt, akkor mondom tovább...

A saláta levét ÖNTETKÉNT tökéletesen fel le7 használni husihoz, -- legyen az bármilyen, -- előtte a hús felszínét böködd meg villával, így az jobban beissza a levét és a falat ízesebb lesz!

A levest le7 még főtt krumplival, nyers vöröshagymával petrezselyemzölddel is gazdagítani, frissen őrölni bele borsot és köményt, esetleg egy kis Erős Pistát/Édes Annát. A paprika sztem feldobja egy picit az ízét. Betétként főz7sz bele cérnametéltet és akár spagettitésztát is. Ha túl tömény lenne a leves, forralt vízzel bővítheted... a tészta uis magába szívja a levet, így kevesebbnek látszik annak mennyisége.

A rizs sztem ízesebb lesz, ha belefőzöl vöröshagymát, esetleg KEVÉSKE összenyomott/tört fokhagymát... annyit hogy éppenhogycsak benne legyen az íze, ne nyomja azt el.

A fokhagyma fogyasztása amúgyis vértisztító hatású, nyersen mindennap fogyasztok belőle 2-3 gerezddel, így a libidóval sem lesz gond.

A bizonyos húsokat, félkészeket jobban szeretem melegszendvicssütőben megsütni alsó+felső fűtőszállal, majd az uccsó 5 percben csak a felsőt hagyom aktívan, az alsót nem. így a teteje egy picit pirultabb lesz. (Pizzánál dettó.) Plusz, a felesleges zsiradék így kiül a felszínére, amit konyhai papírtörlővel/papírszalvétával 1xűen leitatok róla. Így sztem a fogás eleve egészségesebb is...

Anyuék egy hete jöttek meg külföldről,... épp főztem magamnak, de el kellett ugranom vhová, és lefedtem a felgazdagított levesemet és a rizst, mire megjövök, anyu addigra a kajámnak több mint a felét megette, aszonta... "rákívánt!" és ízlett neki. :-D

Mdom... egészségére...! :-D

MPM29F

2010. júl. 12. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!