Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha nincs kedvetek sokat lenni...

Ha nincs kedvetek sokat lenni a konyhában mit főztök? (recepttel köszi)

Figyelt kérdés
jó lenne ha összegyűlne itt egy csokor gyors és finom kaja hátha másnak is segít
2010. júl. 12. 13:33
1 2
 1/12 anonim válasza:
33%
Maggi tyúkhusleves
2010. júl. 12. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
ma nagyon nem volt kedvem főzni. főztem ki tésztát, és ütöttem rá pár tojást. csináltam hozzá paradicsomsalátát.
2010. júl. 12. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
köszi de azért olyan kellene ami tápláló egy 15 hónapos kisbabának is én leírok egy praktikát amit itt olvastam és nagyon tetszett:pörköltet főzni nagy adagban és egy részét frissen megenni másik részét lefagyasztani mert valóban sok ételünk alapja(rakott dolgok(káposzta karfiol stb)gulyások rizses húsok lecsók hortobágyi húsos palacsinta stb
2010. júl. 12. 13:46
 4/12 anonim ***** válasza:

Mondjuk:

paradicsomos káposzta, fasírt

Meggy/almamártás, főtt hús

spenót

zöldbab leves, gyümölcsleves


mostanában ezek voltak. Nem azt mondom, hogy ezek nagyon gyorsan készen vannak de ebben a melegben hidegen ezek a legjobbak!

2010. júl. 12. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
Ma zöldbabfőzeléket főztem darabolt baconnal.Igy egytál étel, mi nagyon szeretjük.Szokott módon főzöm a főzeléket,csak beleteszek 1 csomag bacont.Igaz ez nem jó a babának.
2010. júl. 12. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
Zöldsalátát, natur szeletet. Ennyitől nincs meleg. Főzeléket, tésztát, levest.
2010. júl. 12. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
azért is jó lenne ha minél gyorsabban lehetne elkészíteni,mert nyaralni is megyünk 3 hétre és ezt ott is lehetne hasznosítani
2010. júl. 12. 14:03
 8/12 anonim ***** válasza:

Hali!


Férfi létemre elég gyakran "kotyvasztok", mivel anyám -- bár issstenien főz, -- mégsem mindig jól passzítja össze a fogásokat.


Ha gyorsan fel akarod dobni az akármilyen sós levesedet, vízforralóval forralok gyorsan vizet, közben egy bögrébe teszek némi fagyasztott borsót, villámgyorsan meghámozok néhány sárgarépát, amit hosszában felnégyelek, beleteszem a bögrébe. Ha van némi konzervkukorica, az is me7 bele... Elvileg bármilyen zöldséggel meg le7 ezt csinálni, amit párolni le7...

A bögrébe 1-2 csipet sót teszek, s addig, hogy ellepje a bögre tartalmát, leforrázom. Ezt követően minél hermetikusabban lefóliázom, alája teszek egy fémet nem tartalmazó kistányért, és ERŐfokozaton (POWER) 2,5 percig mikrózom, azalatt nagyon szépen megpárolódik. Azonban ha kiszeded, azonnal ne nyisd fel!

Én meg szoktam várni, míg a hőkülönbség hatására kialakuló vákuum a fólia fedőrétegét a bögrébe szívja, ennek végén bököm csak fel villával. Vigyázz a forró gőzre!

A párolt zöldség levével együtt mehet bele levesbe dúsításnak, vagy rizsbe.


Amialatt ez készül... miután átmostam, s lecsöpögtettem szűrőn vmennyi rizst, kevés olvasztott margarinba megpirítom, majd felöntöm forrásban lévő vízzel. Teszek bele Vegetát vagy Maggi ízvarázst, pár csipet sót és összekeverem. Ha az előző párolt zöldség már kész van, nyugodtan hozzá le7 önteni, azonban ÖSSZESSÉGÉBEN annyi forróvíznek kell lenni a főzőedényben, hogy az egészet ÉPPENHOGYCSAK ELLEPJE!

Az egészet lefedem, megvárom, míg megfő.

Ha nagyon nincs otthon más, csak virsli/gépsonka, szójaöntettel leöntöm, belepaskolom a husi felszínébe, oszt be a melegszendvicssütőbe. A virsli tetejét, hosszában bevagdosom, ill. lega 3 db X-et vágok a vonalon, így szépen szét fog nyílni sülés közben, a felesleges zsiradék meg mindegyikből lecsöpög. Előre panírozott húst is meg lehet melegszendvicssütőbe sütni, lega negyed órára kell betenni, vagy pedig addig, míg a husi szemmel lát6óan szép pirosra sül. Sajtot is lehet rá a vége felé pirítani.


Savanyúsághoz, ha van otthon fejes saláta és/vagy sóska, vörös-/lila-/csemege-/újhagyma, póréhagyma, sárgarépa, uborka, káposzta, paradicsom, paprika... szépen felszeletelem őket/legyalulom, majd összekeverem kézzel/salátavillával, közben teszek hozzá néhány csipet sót, hogy levet eresszen. Félreteszem. 20 perc múlva előveszem, addig a többi étel elkészül.

Elővétel után -- ha van leve a zöldségnek -- kézzel kicsit kinyomkodom, majd öntök rá ecetet, kevés vizet, teszek még hozzá cukrot, sót (nagyjából egyenlő arányban) őrölt borsot, esetleg kevés citromlevet, alma/málnaecetet vagy worchestershire öntetet, persze... mértékkel


Ennyi az én gyorsreceptem.



MPM29F

2010. júl. 12. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
igen a tészta leves és főzelék tényleg gyorsan megvan meg grillezett pácolt húsok zöldségek tepsiben pirított kenyérrel de azt hittem ezeken kívül valakinek van praktikája még
2010. júl. 12. 14:05
 10/12 A kérdező kommentje:
köszi MPM29F ezt kipróbálom.na ilyenekre gondoltam
2010. júl. 12. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!