Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell a halászlevet...

Miért kell a halászlevet felforralni?

Figyelt kérdés
Nem főzés közben értem, hanem a maradékot, amiből újra enni akarunk.
2019. aug. 4. 00:02
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Mert könnyen romlik és biztos ami biztos!


Bár én nem szoktam felforralni, mert teljesen tuti a hűtőm és nem akarom szecskává főzni benne a halat.

Amellett nem tartogatom napokig, rendszerint másnap lefagyasztom, ha marad belőle.

2019. aug. 4. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A válasz egyszerű: nem kell újra felforralni.

Forrás: több tucatszor ettem maradék halászlevet úgy, hogy nem forraltam fel - sőt, egyből hűtőből is -, és még élek :)

3-4 nap után már kezd szaga lenni, addig ne tartogasd. Ahogy a többi ételnél is, ha büdös akkor már romlik.

Ahogy az előző írta, ha kész a hal már nagyon könnyen szétfő.

Ilyen melegben figyelni kell, hogy ha kész, és már majdnem elhűlt, akkor lehetőleg késlekedés nélkül be kell tenni a hűtőbe (mint ahogy minden mást is).

Ha kint főztétek, és a bogrács is kint van, akkor még inkább kell figyelni, mert ilyen melegben már kb. 2-3 óra alatt is tönkre tud menni (tapasztalat).

2019. aug. 6. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!