Miért kell a halászlevet felforralni?
Mert könnyen romlik és biztos ami biztos!
Bár én nem szoktam felforralni, mert teljesen tuti a hűtőm és nem akarom szecskává főzni benne a halat.
Amellett nem tartogatom napokig, rendszerint másnap lefagyasztom, ha marad belőle.
A válasz egyszerű: nem kell újra felforralni.
Forrás: több tucatszor ettem maradék halászlevet úgy, hogy nem forraltam fel - sőt, egyből hűtőből is -, és még élek :)
3-4 nap után már kezd szaga lenni, addig ne tartogasd. Ahogy a többi ételnél is, ha büdös akkor már romlik.
Ahogy az előző írta, ha kész a hal már nagyon könnyen szétfő.
Ilyen melegben figyelni kell, hogy ha kész, és már majdnem elhűlt, akkor lehetőleg késlekedés nélkül be kell tenni a hűtőbe (mint ahogy minden mást is).
Ha kint főztétek, és a bogrács is kint van, akkor még inkább kell figyelni, mert ilyen melegben már kb. 2-3 óra alatt is tönkre tud menni (tapasztalat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!