Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Halászlevet főztem. Mit...

Halászlevet főztem. Mit szóltok hozzá?

Figyelt kérdés
A halászlé a következőképpen készült: Napraforgóolajra karikára vágott hagymát szeltem, pár másodpercig pirítottam. Felöntöttem egy liter vízzel. Beletettem két (fél-fél literhez való) Penny halászlé-alapot. Két szelet halat. Sok pirospaprikát, elsősorban édes-nemes, de csípőset is. Kevés só, 5 perc főzés.

2017. júl. 1. 14:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
72%
Mégis milyen szelet halnak elég 5 perc főzés? Amúgy szerintem nem halászlé aminél nem a feje húsából nyert alaplével kezdünk, de ez persze szubjektív vélemény.
2017. júl. 1. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
67%
Halászléhez sosem pirítjuk a hagymát, attól is sűrűbb ! Elég zsiradék keletkezik a haltól / ponty / Ezek a halászlé alapok / szerintem / nem finomak !
2017. júl. 1. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
78%

Ha 10-12 éves vagy, akkor gratulálok, jó étvágyat!


Amúgy én jobb szeretem ha egész halból főzöm, belepasszírozom a hal fejét és farkát, és nyers hagyma, paprika, paradicsom megy bele.

2017. júl. 1. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 A kérdező kommentje:
Sajnos nem emlékszem már, hogy milyen hal volt, a mélyhűtőben találtam. A hagymával kapcsolatos megjegyzés azonban jogos: valóban nagyon keveset pirítottam. Túrós csusza megy hozzá.
2017. júl. 1. 15:33
 5/16 anonim ***** válasza:
60%

Ez az igazi Tiszai halászlé, amikor az alapléhez is többféle apró halat főznek össze, és azokat paszírozzák át, majd abba megy bele a ponty, a harcsa, és minden egyéb nemes hal:


[link]


Ez pedig a Bajai halászlé, az elmaradhatatlan Gyufa-tésztával:


[link]


Persze, kedves kérdező, amit összehoztál, abban is van hal, meg a halászlékockának nevezett akármi.

Csak kérlek, ne nevezd halászlének!!

2017. júl. 1. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
42%
Ez moslék, nem halászlé. Nem beszélve arról, hogy a pirospaprikát vízbe szórni értelmetlen, mert csak zsiradékban oldódnak az ízanyagai.
2017. júl. 1. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
71%
Már a napraforgóolajnál elrontottad...
2017. júl. 1. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
73%

Ennek semmi köze a halászléhez, már bocs. Azt kérdezted, mit szólunk hozzá ? Azt, hogy ez így egy borzalom, és a valódi halászlé kikéri magának a hozzávaló összehasonlítást.

A halászlébe soha nem teszünk sem növényi olajat, sem más állat zsírját.

Tökéletesen elég bele a jóféle hal saját zsiradéka.

A hal aprólékot és vegyes halat csak sima vízben tesszük fel főni, a hagymát is a fővő vízbe tesszük, (alapkilónként kb 20 dekányit) és soha nem dinszteljük.

Szezonban 1-1 szem paprika/paradicsom is kerülhet bele, de nem több, mert elvinné az ízét.

Amikor az alaplében lévő halhús szinte leválik a csontról, akkor teszünk bele jóféle pirospaprikát, és együtt főzzük tovább. Soha nem nagylángon, csak mindig csendesen főzzük, akár a húslevest, így van idő, hogy kifőjön a csontokból is az Íz, és természetes kocsonyásító anyag.

Mindenki találkozott már a jelenséggel, hogy a jó , sűrű halászlé bekocsonyásodik.

ha már megkóstoltuk a levet, és ízletesnek találjuk, - itt válik ketté a tiszai és a dunai szokás- átpasszírozzuk/vagy nem, de a lényeg, hogy a besózott tálalni kívánt halszeleteket belefőzzük.Tényleg nem kell sok idő neki, mennyiségtől, létől függően 10-15 perc, lassan főzve.

Mindegyik főzési mód remek halászlét jelent, erről kár is lenne vitatkozni.

A bajainál természetes a hozzá télalt gyufatészta, de pl nálunk a passzírozott kedvelt- de,a gyufatésztát is kérik mellé :)

Ha megbántottalak kedves kérdező, itt és most elnézést kérek, de véleményt kértél.

2017. júl. 1. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
26%

Moslék ez, nem halászlé.

Ha még soha nem főztél semmit, akkor először rántottával, meg hasonlóan egyszerű dolgokkal érdemes kísérletezni.

2017. júl. 1. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 A kérdező kommentje:
És ha nem halászlé, akkor mi van? BM! Ha egyszer jó...
2017. júl. 1. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!