Mit szóltok ehhez a recepthez?
Jó recept, de ilyen sorrendben csináld a krémet:
- mascarponét kikeversz tojássárgájával, cukorral (nem kell sok, 3 tojáshoz kb. 3-4 ek. max)
- ehhez adod a málnakrémet
- majd a legvégén összeforgatod a tojáshabbal vagy a felvert habtejszínnel (nem flakonos tejszínhabbal, az összeesik).
Utána leöntheted olvasztott fehér csokival. Megszórnám a tetejét friss málnával :)
2. A tiramisu pont ugyanígy készül málna nélkül, olyan sorrendben, ahogy leírtam a krémet.
Rengeteg krémben van tojás, és egyáltalán nem nyálkásak tőle.
A fehérje és a tejszínhab nekem már komplikált, nem tudom pontosan elképzelni (de biztos nem rontja el egyik sem, csak éppen a málna már eleve lazítja, minek bele ilyen, de ez csak az én véleményem)...
A mascarpone gyümölccsel teljesen jó (a répatortára szoktunk szedres mascarponét tenni) s nyilván gazdagítja a tojássárgája. Rengeteg krémbe teszek nyers tojássárgáját (úgyis úgy értékesebb, ellentétben a fehérjével), dehogy lesz nyálkás tőle, felverve pedig még magában sem az, csak finomabb és gazdagabb lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!