Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a ragulevest...

Hogyan kell a ragulevest elkészíteni?

Figyelt kérdés
Ez lenne a mai ebéd, kérlek segítsetek!Köszönöm!
2010. júl. 12. 11:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Leírom, én hogy készítem: olajon üvegesre párolok egy fej apró kockára vágott vöröshagymát. Ráteszem a karikára vágott sárga és fehérrépát, sót, és fedő alatt dinsztelem. Most, hogy új zöldségek vannak, nem kell sokáig. Aztán fűszerpaprika, baromfi aprólék, hús, ki miből szereti, beleteszek 1-2 krumplit, ha nagy kettőbe vágom, vízzel felöntöm, és főzöm. Míg fő, előkészítem a májgombócnak valót, és azt is belefőzöm. Mi így szeretjük.
2010. júl. 12. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
olajon megpárolod kicsit a zöldségeket, hozzáadod a felaprított húst, hagymát és tovább pirítod. utána felengeded vízzel. ezután tehetsz bele borsót és gombát. Ízesited sóval, borssal, ételízesítővel, esetleg egy kis tárkonnyal, és alacsony lángon készre főzöd. ha be szeretnéd habarni akkor 3 evőkanál liszttel és egy kis vízzel elkeversz tejfölt, ezzel habarod be, felforralod, és kész. :)
2010. júl. 12. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Milyen raguleves?


Ha pl. tárkonyos csirkeragu, akkor


a húst felcsíkozni, és belisztezni zacskóban

a csontból csontlét főzni

a zöldségeket felcsíkozni (zeller, petrezselyem, répa)

vajat olvasztani, húst megpirítani, rá a zöldség, kicsit dinsztelni

felönteni a csontlével, sóval, borssal, tárkonnyal ízesíteni

puhára főzni

citromlével ízesíteni

tejszínt beleönteni és összeforralni

2010. júl. 12. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok!Pulykahusiból csinálom, tárkony nélkül.Remélem fini lesz:)Szép napot Mindegyőtöknek!
2010. júl. 12. 12:27
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én még hozzátennék annyit az előzőkhöz-ha minden már félig megfő,egy kanál lisztel kicsit besűrítem,majd kicsi gríznokedlikat szaggatok bele-ami eggyütt fő tovább készre,én tejfölt nem teszek bele.Az íze pont jó lessz,a gríznokedli jól illik hozzá,készítése:fele liszt,fele gríz,egy egész tojás-lágy tésztát készítek,nokedli szaggatóval is szaggatható.A raguleves karfiollal is nagyon finom,mélyhűtözhetö.ZS
2010. júl. 12. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!