Hogy kell főzni pörköltből vadast?
Pörköltböl nem lehet vadast fözni, mert teljesen másként készül a kettö!
Ahogy csirkéböl sem lehet halászlét vagy kalácsot készíteni, úgy ez sem müködik!
Viccelsz, ugye?
Nos, akkor én komolyan válaszolok: ugyanazzal a módszerrel, ahogy a marhagulyásból meggylevest.
Elvileg nem pörköltből készül a vadas, de ha van pörkölted és vadas ízt kívánod, akkor én a következőt csinálnám:
Sárgarépát, fehérrépát, pici zellert lereszelnék káposztareszelőn, zsiradékon megfuttatnám és feltenném kevés vízzel babérlevéllel főni.
Amikor ez megvan és megfőtt a zöldség, kivenném a babérlevelet, az egészet turmixolnám, összekeverném a pörkölttel (aminek ha sok a zaftja, akkor kiszednék belőle) tejföllel behabarnám, mustárral, cukorral és őrölt borssal ízesíteném.
Hát tényleg fából vaskarika, de én a következőképpen csinálnám:
Egy kanál cukrot karamellizálnék, és mikor megbarnult, beletenném a felkockázott hagymát, megfonnyasztanám, rá a leszerelt sárgarépát és zellert. Ezt egy kicsi vízzel felönteném, sóval, borssal, babérlevéllel, mustárral főzném egy félórát.
Kiszedném a húst a pörköltszaftból, lemosnám, és beletenném a fenti zöldséges cuccba.
Vagy veszel fagyasztott vadas alapot a boltban, felolvasztod, és abba teszed a pörköltben megpárolt húst. De a pörköltszaftot nem tenném bele, mert annak teljesen más íze van. Talán maga a főtt, párolt hús használható, a szaftot meg meg kell enni kenyérre.
Vagy csinálj a pörkiből hortobágyi palacsintát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!