Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell főzni a tarhonyát?...

Hogyan kell főzni a tarhonyát? Írhattok olyan recepteket is ahol nem olyan nyögve nyelős a tarhonya!

Figyelt kérdés

Találtam egy jó kis receptet, amivel talán nem lesz olyan nyögvenyelős a tarhonya. Én amúgy nem nagyon szeretem (pont ezért), nem is szoktam venni, ezt most kaptuk (házit). Éppen emiatt nem is tudom hogyan kell megcsinálni. A recept csak annyit ír, hogy ételízesítővel megfőzöm. Akkor só, olaj nem is kell? Meddig kell főzni? Utána leszűröm, mint a tésztát, vagy hogyan tovább? Nem pereg majd ki a szűrő lyukain?

Zárásként párolt zöldségekkel kell összekeverni, és rá reszeltsajt.

Ja, ha receptet írtok, akkor olyat, amihez a sütő nem kell, mert az sajna nem működik.

Köszi!

2010. júl. 11. 16:55
 1/5 A kérdező kommentje:
2010. júl. 11. 16:56
 2/5 anonim ***** válasza:

Én a tarhonyát soha nem szoktam zöldségekkel keverni. Vagy köretnek (ez elég ritka) főzöm meg,vagy kolbásszal,hússal együtt.

Az edénybe zsírt teszek, rá a tarhonyát. Sűrűn megkeverem,hogy ne égjen le. Addig pirítom,amíg a tarhonya barnulni kezd. Akkor megsózom,teszek rá borsot,pirospaprikát, és felöntöm duplamennyiségű vízzel. Ha kuktában készítem,akkor a sípszó után leveszem a tűzről. Ha edénybe,akkor lassú lángon,fedő alatt,időnként megkeverve. Nem lesz nyögvenyelős.

A felszeletelt kolbászt akkor teszem bele,amikor a vizet.

Hússal főzve,pedig a húst teszem először a paprikás-hagymás zsírra,majd a tarhonyát.

Csak valódi fűszerekkel főzök,ételízesítővel soha,mert azokban mindenféle adalékanyagok vannak.

2010. júl. 11. 17:23
 3/5 A kérdező kommentje:
Ez az említett recept: [link]
2010. júl. 11. 17:29
 4/5 anonim ***** válasza:
A tarhonyát kevés zsíron vagy olajon aranysárgára pirítod /állandóan kevergetve/. Felöntöd annyi vízzel ami bőven ellepi, ebbe teszed az ételizésítót. Ha már fogyni kezd a víz, folyamatosan pótolod, amíg jó nem lesz.
2010. júl. 11. 17:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. júl. 11. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!