Hogyan kell főzni a tarhonyát? Írhattok olyan recepteket is ahol nem olyan nyögve nyelős a tarhonya!
Találtam egy jó kis receptet, amivel talán nem lesz olyan nyögvenyelős a tarhonya. Én amúgy nem nagyon szeretem (pont ezért), nem is szoktam venni, ezt most kaptuk (házit). Éppen emiatt nem is tudom hogyan kell megcsinálni. A recept csak annyit ír, hogy ételízesítővel megfőzöm. Akkor só, olaj nem is kell? Meddig kell főzni? Utána leszűröm, mint a tésztát, vagy hogyan tovább? Nem pereg majd ki a szűrő lyukain?
Zárásként párolt zöldségekkel kell összekeverni, és rá reszeltsajt.
Ja, ha receptet írtok, akkor olyat, amihez a sütő nem kell, mert az sajna nem működik.
Köszi!
Én a tarhonyát soha nem szoktam zöldségekkel keverni. Vagy köretnek (ez elég ritka) főzöm meg,vagy kolbásszal,hússal együtt.
Az edénybe zsírt teszek, rá a tarhonyát. Sűrűn megkeverem,hogy ne égjen le. Addig pirítom,amíg a tarhonya barnulni kezd. Akkor megsózom,teszek rá borsot,pirospaprikát, és felöntöm duplamennyiségű vízzel. Ha kuktában készítem,akkor a sípszó után leveszem a tűzről. Ha edénybe,akkor lassú lángon,fedő alatt,időnként megkeverve. Nem lesz nyögvenyelős.
A felszeletelt kolbászt akkor teszem bele,amikor a vizet.
Hússal főzve,pedig a húst teszem először a paprikás-hagymás zsírra,majd a tarhonyát.
Csak valódi fűszerekkel főzök,ételízesítővel soha,mert azokban mindenféle adalékanyagok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!