Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Miért hiszi rengeteg magyar...

Miért hiszi rengeteg magyar egy csomó NEM magyar ételre, hogy az magyar?

Figyelt kérdés

Sokaktól hallom, hogy a hamburger magyar, meg a palacsinta...

Találni ilyen cikkeket is.

A valóságban pedig még sok hungarikumnak nyílvánított étel sem teljesen magyar, csak nagyon magyarosan van elkészítve... Alapvetően annyira sajátosan van átköltve, hogy jóindulattal mondható már magyarnak, de ha az alapkoncepciótól számítanánk akkor nem az lenne.

Ilyen például a lecsó.

A halálszlé meg pont ellenkezőleg azért lehet magyar, mert ott meg a legrégebbi rendelkezésre álló feljegyzés magyar, csak ott meg pont az a helyzet áll fenn, hogy csak az alapkoncepció stimmel, nagyon különbözik a mai halászlétől.

Leve például nincs.

De ezzel a dologgal még nincs bajom, mert ez sok nemzetnél felfedezhető.

De a hamburger meg a palacsinta mégis hogy lenne már magyar?

2019. márc. 12. 09:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
60%
Senki nem gondolja ezeket.
2019. márc. 12. 18:06
 12/23 anonim ***** válasza:
75%

De le lettem pontozva a gulyásos kommentemre :D

Aki olyat mond, amit nem akar elhinni az ember, már le kell értékelni? Értelmes felfogás.

2019. márc. 12. 19:51
 13/23 anonim ***** válasza:
69%

Pont felfelé pontoztalak én például, hogy legyél végre 79-en, mert állandóan kerülgetjük egymást ugyanazzal a százalékkal. Szóval mivel én írtam, hogy szerintem a gulyás magyar, gondolom, rám céloztál. Nem kell gonoszságot feltételezni. Még ennyi százalékon sem állnál, ha nem nyomok neked zöldet. Nem most, hanem sokkal korábban.

És hogy ne offoljak, a 10-es válaszom még mindig fenntartom.

2019. márc. 12. 21:31
 14/23 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem egyik nemzet étele sem 100%-osan, kizárólag ahhoz a nemzethez tartozik, mert a történelem során rengeteget érintkeztek egymással a különböző népek és csomó mindent átvettünk egymástól. Valóban igaz, hogy a legtöbb magyar étel más konyhában is megtalálható egy picit más formában (ez kb bármelyik külföldi ételről is elmondható). Úgyhogy a "magyar étel" inkább a magyar elkészítési módra utal.
2019. márc. 12. 21:55
 15/23 Pep e válasza:
42%

12-es: a 4-es volt a válaszod? mert ment a zöld tőlem is. Nem tudtam, hogy török, bár az igazi és a legfinomabb a marhából készült gulyás.

Amúgy a kérdésre csak annyit, hogy azért ebben semmi meglepő sincs, ahogy az ételeket átvették a nemzetek, úgy bizonyos szavakat is, vagy egésznek a tárházát, gondolok itt a Román-Olasz vagy az Görög-Angol hasonlóságokra, vagy mikor a török megszállás alatt, sok török szó is a köztudatban maradt, nem csak fürdők, vagy ahogyan a 4-es fiatalember állítja, pl a gulyás leves. :)

2019. márc. 12. 22:02
 16/23 anonim ***** válasza:
79%

Uramatyám, milyen proli körökben mozogsz te, hogy ilyeneket hallasz?

Sosem hallottam még egyiket sem.

2019. márc. 12. 22:04
 17/23 anonim ***** válasza:
88%
A legtöbben tesznek rá magasról, hogy honnan való, ha izlik izlik, ha nem akkor nem.
2019. márc. 13. 03:41
 18/23 anonim ***** válasza:
76%

Nem rád céloztam, bocsánat, ha félreérthető voltam :P

Én is felpontoztalak, hogy végre 79%-kal kerülgessük egymást :D

(amúgy engem nem érdekel hány %, sokszor nem azon múlik, hogy érdemben válaszol-e valaki vagy sem mekkora szám van a szövege alatt, csak ha pl. más kérdésnél is olyat látok, hogy segítőkeszen, értelmesen kommentel valamit, hiába hogy akár hasznos is lehet, 10-30%-ig "ér" ez az érték a pontozások miatt)

2019. márc. 13. 06:43
 19/23 anonim ***** válasza:
82%
18.! :)) Elvagyunk, mint a befőtt. Jut eszembe, az nem magyar találány? :))
2019. márc. 13. 19:38
 20/23 anonim ***** válasza:
82%
*találmány
2019. márc. 13. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!