Miért hiszi rengeteg magyar egy csomó NEM magyar ételre, hogy az magyar?
Sokaktól hallom, hogy a hamburger magyar, meg a palacsinta...
Találni ilyen cikkeket is.
A valóságban pedig még sok hungarikumnak nyílvánított étel sem teljesen magyar, csak nagyon magyarosan van elkészítve... Alapvetően annyira sajátosan van átköltve, hogy jóindulattal mondható már magyarnak, de ha az alapkoncepciótól számítanánk akkor nem az lenne.
Ilyen például a lecsó.
A halálszlé meg pont ellenkezőleg azért lehet magyar, mert ott meg a legrégebbi rendelkezésre álló feljegyzés magyar, csak ott meg pont az a helyzet áll fenn, hogy csak az alapkoncepció stimmel, nagyon különbözik a mai halászlétől.
Leve például nincs.
De ezzel a dologgal még nincs bajom, mert ez sok nemzetnél felfedezhető.
De a hamburger meg a palacsinta mégis hogy lenne már magyar?
A hamburger esetében azért zavar mert határozottan nem igaz és nagyon ciki, hogy a nemzetem próbál ilyen dolgokat a magáénak hazudni...
Gyűlölöm a történelem hamisítást.
A palacsintánál pedig pont az a helyzet amit Te is írsz.
Annyira hihetetlenül egyszerű egy étel, hogy nem lehet egy nemzethez sorolni... De amúgy jelenlegi állaspont szerint a római katonák(nak) találták fel.
A gulyásleves sem magyar.
Törökök hozták be, max a fűszerezes arányan változtattunk és már marha helyett az olcsóbb sertessel keszitjuk azon kívül de semmi extra.
Sohasem hallottam, hogy bárki azt mondta volna a hamburgerre, hogy magyar.
A palacsinta azon változata, amit mi eszünk magyar. Mert az amerikai palacsinta teljesen más, nem is hívnám palacsintának. A francia palacsinta is más, nem is palacsintának hívják. Szóval a mi palacsintánk magyar palacsinta.
Akkor kersssetek rá, hogy a hamburger magyar e.
Vannak ilyen cikkek.
+ Egyszer hallottam, ahogyan egy magyar győzköd erről egy amcsit, aki amúgy rögtön el is hitte...
A palacsinta pedig abban a formában sem magyar ahogyan mi fogyasztjuk.
Hacsak nem a Gundel palacsintára gondolsz, mert úgy az.
Meg a Hortobágyi is, bár abba már bele lehetne kötni...
Viszont az egyszerű vékony tésztás, X töltelékkel ellátott palacsinta nem magyar, attól hogy nem is amerikai és amerikában nem is divat.
És nem mindegy? Te hol jársz, hogy ilyenekbe futsz bele? Én senkit sem hallottam még ezen vitatkozni. Megeszem a finom palacsintát, nem gondolkodom azon, hogy honnan származik. Egyébként még sehol sem láttam ilyen palacsintát, amit mi készítünk, csak itthon és a környező országokban. Másfelé teljesen másfajta palacsinta van.
A hamburgerről szerintem senki sem hiszi, hogy magyar. Maximum az a fajta, amiből minden friss hozzávalót kispórolnak és csalamádét tesznek bele :D
A magyarok többsége pont nem azt gondolja, hogy a hamburger magyar volna.
Itt van a jó kis töltött káposzta például, vagy lehetne sorolni, mit gondolunk magyarnak. A gulyáslevest még mindig magyarnak gondolom, aztán az is lehetséges, hogy nagyon nem az. Hát pont nem érdekel, az a lényeg, hogy ezek az ételek finomak. Tökmindegy, hogy magyar eredetű-e, vagy nem. Ez olyan, mint egy családfa. Amiről azt gondoljuk, hogy magyar, ha nagyon visszaolvasunk az eredetére, kiderülhet, hogy mégsem az.
Engem nem zavar. De azt felejtsd el, hogy a hamburgert a magyarok magyar ételként tartják számon, mert pont nem.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!