A magyarok miért esznek ilyen sok sertést?
#12 A marha valóban drága és nem is lehet kapni.
Egyébként szerintem a németek is sok sertést esznek.
Szerintem a pulyka hús sem a megfizethetetlen kategória.
Kacsa hús is belefér havonta 1-2-szer :)
13-as de lehet kapni marhat csak keves helyen inkabb hipermarketekben van.
14-es attol fugg kinek megfizetheto, sajnos sokan nem engedhetik meg maguknak bar en gyakran veszek pulykahust mert imadom de azert a kacsa ara az egekben van, legalabbis itt nalunk nagyon draga.
Amugy kerdezo mint leirtak sertesbol sok van, sok felekeppen lehet hozzajutni, sokmindent lehet belole kesziteni es a legolcsobb. Ha a hal vagy csirkemell olyan arban lenne mint a sertes akkor mindenki azt venne...
Valóban köze van a török hódításhoz. Akkor terjedt el igazán, a húsát a törökök a vallasuk miatt nem raboltàk el. (tisztàtalan állatnak találják)
Na meg itt igazából ez a logikus, ha tele lennènk vizekkel, akkor lehet inkább halfogyasztò nemzet lennénk
16-osnak igaza van, a disznó tisztátalan állat, megeszi a saját sz@rát is. A nyúl ilyen még, de a teve húsa sem egészséges, mert az meg befelé izzad. Viszont ha a vágóhídi állapotokat és úgy globálisan az állattenyésztést nézzük, akkor semmilyen állatot nem egészséges dolog megenni, én pl. nagyon jól megvagyok hús nélkül. Mióta leszoktam róla, gyakorlatilag nem voltam beteg. Persze mindenkinek joga van eldönteni, hogy mivel rongálja az egészségét.
A történelmi múlt magyarázat nem éppen elégséges, az is kell hozzá, hogy zárt helyiségekbe nevelhetőek tömegesen.
A marha, birka,kecske amit a szegény ember teheneként is emlegetnek, kacsa-liba, gyöngyi,folyami rák és kagylók, béka (a folyószabályozások előtti ártereken ezek bőségesen "megteremtek"), hal, nyúl, vadak stb mind részét képezte a magyarok táplálkozásának. Ez a disznó-csirke szűr keresztmetszet a szocializmus termék, enni kellett a tömegeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!