Mi az oka annak, hogy a magyarok olyan kevés halat esznek?
Én speciel azért nem, mert nem szeretem.
Általánosságban pedig, a magyar konyha nem a halakra épül. Van pár halas étel ami elterjedt, de nem sok. Szóval nem ismerjük Őket, nem is szeretünk új, szokatlan ételeket kipróbálni.
Az ára sem a legjobb, főleg ha valami jobb minőségre vágysz.
Nincs tengerpartunk, tehát a sós vízi halakat csak külföldről lehet behozni, ami ezáltal sokkal drágább lesz.
Az ország földrajzi adottságai miatt elsősorban szarvasmarha tenyésztésre alkalmas, haltenyésztésre kevés hely áll rendelkezésre, létrehozni pedig költséges.
Én nem szeretem. Elsősorban nem az íze, hanem a szálkák miatt. Túl macerás a fogyasztása, a szálkáktól való fuldoklás, vagy pusztán megrágcsálásuk elveszi az étvágyam.
A lazac pedig túl drága ahhoz, hogy rendszeresen fogyasszam.
Az édesvízi halakat én sem szeretem, csak megfogni maximum. Azok amúgy olcsóbbak, de a minőségük is olyan, és szemben a tengeri halakkal, annyira nem is egészségesek (helyesebbek nem egészségesebbek mondjuk a baromfinál). Az egészséges és finom tengeri halak pedig drágák, ha normális minőségűt akarsz.
A másik ok, ahogy már írták, hogy itthon nincs kultúrája a halfogyasztásnak, nincsenek tradicionális halas ételek a bajai halászlevet meg a karácsonyi rántott pontyot leszámítva. Horgászok eszik még az apróbb halakat paprikás lisztben forgatva és kisütve, de kb. ennyi.
Úgy egyben, minden eddig felsorolt indok együtt:
- szálkás
- macerás enni, napközben, meló közben nincs arra idő
- az ára is kb. a marha-hús árával egy szinten van, holott egy "jófajta" tányér marha-pörkölttel sokkal inkább jólakunk, mint egy adag sült hallal!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!