A magyarok miért esznek mindenhez kenyeret? (kilószámra) Az idősek főleg.
Még csak akkor volt igazán biokaja...
Az idősek meg azért eszik, mert a kenyér olcsó, laktat - a nyugdíj meg kevés.
Viszont mi pl. nem eszünk sok kenyeret.
Egyrészt az idősebbek nem hiszik el,hogy a kennyér nem egészséges. A tapasztalataik nem ezt mutatják. Ez csak egy újabb reklám.
Másrészt régen nem hússal laktak jól. Ha pl. főzelék volt az ebéd,akkor kellett mellé kenyér,hogy jól lakjanak. Ma is sokan esznek hozzá kenyeret,de pl. a gulyásleveshez is.
Ettől semmi bajuk nem lesz, sem az egészségüknek,sem a koleszterinjüknek.
Így szokták meg, illetve a fiatalabbak meg ezt a mintát látták, ezért ők is megszokták ezt. Mondjuk tényleg nem valami egészséges ez a sok szénhidrát. De régen tényleg azért ettek mindenhez kenyeret, hogy ne maradjanak éhesek.
Én nem vagyok híve a magyar étkezési szokásoknak, igaz az ilyen bio kajáknak sem, sőt... De szerintem jobb a húsokhoz zöldséget vagy rizst, vagy ilyesmit enni, nem kell mellé még kenyér is. De tényleg megszokás kérdése az egész.
Nálunk pl. soha nincs második, nem szoktam főzni.
Ha leves van, akkor azt jó töményre csinálom, sok tésztával és természetes, hogy eszem mellé kenyeret.
Ha pörkölt van, ahhoz ott a köret, nem eszem kenyeret, ha főzelék,akkor viszont megintcsak befigyel a kenyér.
Nem otthonról hozom a szokást, én találtam így ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!