Létezik egyáltalán ténylegesen magyar étel?
Amire azt szokták mondani, hogy magyar: Lecsó, kürtöskalács, palacsinta. Ezek közül egyik sem magyar valójában...
Akkor ott van a csirkepaprikás, ami nem tudom komkrétan milyen nemzetiségű, de szerintem tulzottan egyszerű ahhoz, hogy bármilyen nemzetiségi ételnek nevezhessük.
A lángost elfogadom, hogy magyar bár az is nagyon egyszerű...
Milyen ténylegesen, biztosan, kicsit komplexebb magyar ételek vannak?
"A fűszerek arzenáljával , amit mi használunk, gyakorlatilag nem tudnak mit kezdeni, nekik a magyar ételek túl fűszerezettek."
A "füszerek arzenálja" alatt a marokszámra belehajigált hagymát, paprikát, borsot meg fokhagymát érted!?!?!??!
Például a "lángoše, a kurací paprikáš, a maďarský guláš, a tarhoňa, a halasle, a perkelt, a doboška, a krémeš, ...
Ezek általában ott ahol így nevezik, csak távoli rokonai az eredeti magyarnak. De a túrós tészták és tejfeles húsok és tejfellel habart levesek ténylegesen magyar gyökerűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!