Szerintetek nem unalmasak a magyar ételek? Leginkább a fűszerezés miatt?
Azt vettem észre az utóbbi időben, hogy borzasztóan ráuntam a klasszikus magyar ételekre, szerintem leginkább azért untam rájuk, mert itthon mindig azt eszünk.
Rájöttem, hogy lényegében teljesen mindegy mit eszek( csirke vagy disznó, krumpli vagy zöldségek, rizs vagy tészta, egyszóval mindegy hogy mi ) mindennek ugyanolyan íze van.
Olyan mintha mindennap ugyanazt ennek csak már formátumban/ állagban.
Mivel dobjam fel az ételeket? Mivel tehetném őket kevésbé unalmassá?
Nos, az alapanyagok eleve mások, így ugyanolyan fűszerezéssel is teljesen mások az ételek.
A magyaros fűszerezés is sokféle, a babéros-tejfölös krumplilevesbe és a fasírtba mást teszek... :)
De való igaz, a magyaros fűszerezés iránti szerelmem ellenére én sem mindent fűszerezek így. Szeretem a szójaszószt és az indiai fűszereket is, így némelyik ételem ilyen.
De ha elvennéd a són (és a borson, szinte mindent borsozok, ami nem édes :D) kívül az összes fűszeremet, akkor is jókat ennék, mivel finom alapanyagaim vannak.
Én ugyan nem szoktam húst enni, de nagyon tudom sajnálni azt, aki olyan ízetlen húst eszik, hogy a csirke kicsit is hasonlít a disznóra... Nem, drasztikusan más ízük van, sőt, az egyes részeknek is. Ami alaposan rányomja a bélyegét az ételre. De ha nem erről van szó, csak túl erős vagy túl unalmas a fűszerezés, akkor máshogyan kell fűszerezni, ez van.
16.
Köszönjük, valószínűleg az egyetlen vagy itt, aki már járt külföldön és megkóstolta más konyhák remekeit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!