Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Szerintetek nem unalmasak a...

Szerintetek nem unalmasak a magyar ételek? Leginkább a fűszerezés miatt?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre az utóbbi időben, hogy borzasztóan ráuntam a klasszikus magyar ételekre, szerintem leginkább azért untam rájuk, mert itthon mindig azt eszünk.

Rájöttem, hogy lényegében teljesen mindegy mit eszek( csirke vagy disznó, krumpli vagy zöldségek, rizs vagy tészta, egyszóval mindegy hogy mi ) mindennek ugyanolyan íze van.

Olyan mintha mindennap ugyanazt ennek csak már formátumban/ állagban.

Mivel dobjam fel az ételeket? Mivel tehetném őket kevésbé unalmassá?

2018. aug. 27. 18:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
ne csak ételízesítővel ízesíts, használj más fűszereket is. próbálj ki más konyhát
2018. aug. 27. 21:33
 12/18 anonim ***** válasza:
68%
Én se szeretem, nem is fözök magyarosat, nem kötelező.
2018. aug. 27. 23:02
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne csak delikátot használ :P
2018. aug. 27. 23:32
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nos, az alapanyagok eleve mások, így ugyanolyan fűszerezéssel is teljesen mások az ételek.

A magyaros fűszerezés is sokféle, a babéros-tejfölös krumplilevesbe és a fasírtba mást teszek... :)

De való igaz, a magyaros fűszerezés iránti szerelmem ellenére én sem mindent fűszerezek így. Szeretem a szójaszószt és az indiai fűszereket is, így némelyik ételem ilyen.

De ha elvennéd a són (és a borson, szinte mindent borsozok, ami nem édes :D) kívül az összes fűszeremet, akkor is jókat ennék, mivel finom alapanyagaim vannak.

Én ugyan nem szoktam húst enni, de nagyon tudom sajnálni azt, aki olyan ízetlen húst eszik, hogy a csirke kicsit is hasonlít a disznóra... Nem, drasztikusan más ízük van, sőt, az egyes részeknek is. Ami alaposan rányomja a bélyegét az ételre. De ha nem erről van szó, csak túl erős vagy túl unalmas a fűszerezés, akkor máshogyan kell fűszerezni, ez van.

2018. aug. 28. 00:05
 15/18 anonim ***** válasza:
95%
Tanuljatok meg főzni.
2018. aug. 28. 00:24
 16/18 anonim ***** válasza:
Dehogynem. Ráadásul borzasztóan egészségtelenek és részemről ízléstelen maga a "tálalás" is. Kiskorom óta utálom, a véleményemmel nem vagyok túl népszerű, de nem baj. Nem akarok senkit megbántani, de az én ízlelőbimbóimnak (a szagokról nem is beszélve) valahogy keserves a magyar konyha. 2 éve jártam először külföldön, 1 éve tértem át növényi étrendre és annyi, de annyi új ízt, fűszert, alapanyagot megismertem, hogy legszívesebben folyamatosan ennék csak. Régebben komoly étkezési, emésztési zavarom, súlyfeleslegem, vérnyomás, vércukor gondjaim, ilyen-olyan hiányom volt. Most minden falat olyan élmény, mintha életemben először kóstolnék ételt és mellé tökéletes a vérképem és pihekönnyűnek érzem magam. Igazi tápláló, kimondhatatlan ízvilágú különlegességek és csak a fantáziám szab határt annak, hogy mivel mit párosítok, "receptek" sem kellenek, mert egyszerűen minden nagyon finom. A magyar ember szimplán nem tud tovább lépni saját magán, világhírűek vagyunk ugye a szűklátókörűségünkről. Azt se vesszük észre, ami a szemünk előtt van, ragaszkodunk minden régi, rossz dologhoz "mert csak". Bátorítok mindenkit, hogy próbáljon ki új dolgokat, olyan mintha egy egész, új világ nyílna meg.
2018. szept. 23. 05:52
 17/18 anonim ***** válasza:
49%

16.

Köszönjük, valószínűleg az egyetlen vagy itt, aki már járt külföldön és megkóstolta más konyhák remekeit is.

2018. szept. 23. 07:33
 18/18 anonim ***** válasza:
49%
Egyed csak akkor a növényeidet..a magyar konyhánál nincs jobb.Elég sok felé jártam a világban,imádok zabálni,de csak spanyolországban tudtam rendes ételeket enni,és utálom őket de azt kell mondjam hogy romániában.Franciáknál,németeknél,angoloknál éheztem,büntetés egy olyan zabagép parasztgyereknek munt én ilyen helyeken hónapokig tartózkodni.
2018. szept. 24. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!