Külföldön van olyan, hogy pogácsa?
Amely országokban éltem, ott bizony nem készítenek olyan pogácsát, mint itt egy jobb falusi kocsmában...mertugye az igazi pogácsa mindigis, a jó sok bors-só-vágott+darált tepertőből szívvel-lélekkel gyúrt "tepertős" pogácsa..
oppardón...azokban az országokban a disznót sem ismerik.
más pogácsákat sem ismernek, de helyette van más.
Utolsó: nem tudom, MILYEN országokban éltél, de Európában gyakorlatilag MINDENHOL ismert a disznó!
Ahol nem tartanak, azok a (föleg) mohamedán vallású területek, meg Izrael, viszont nem tartom valószínünek, hogy te CSAK ilyen helyeken voltál eddig.
A sertés elterjedtsége eléggé jellemző Magyarországon is, de pl. Drezda környékén is nagyon sok kisüzemi mezőgazdasággal foglalkozó gazdálkodó van, aki háztáji körülmények között tart sertést.
Az utasellátó pogácsa csakugyan liszt+viz volt, de pl. a Penny bolognais pogácsa 180 forint, és nagyon finom. Utána kellene nézni, de szerintem a bécsi Pennyben is van, csak ott drágább lehet, mert Bécsben valahogy minden drágább.
A klasszikus magyar pogácsa nincs. :)
Ahhoz hasonló van, persze, pl. alakra, de ennyi az össz egyezés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!