Melyik az a kaja (főleg alapanyag), amely szerinted külföldön jobb és melyik az, amelyikből a magyar?
Pl. szerintem a paradicsom tök más ízű Magyarországon és másképp finom, mint a spanyol vagy az olasz, de a hollandnak se íze, se bűze.
A tej meg a vaj szerintem Svájcban a legfinomabb. A francia vaj se rossz azért, de valamiért a svájci tehenek finomat tejelnek.
A német káposzta jobb, mint otthon. Főleg a "Filderkraut". Az almájuk is isteni.
De az én otthoni epremet szerintem nem übereli semmi.
Az ugyan nem túl nagy szemű, de erős szamóca íze van és ha sokat süt a Nap, jó édes is.
Hát a magyar paradicsom ami a kedvencem
Olaszoknál a fagyi és az üdítők,cukrosabbak de jobban ízlenek.
Magyarorszagon a paradicsom, eper, paprika ( savanyusagok) izesebbek, ill a bolti pekaruk sokkal finomabbak, mint svajcban/ nemetorszagban/ ausztriaban.
A croissant a franciaknal paratlan, koveti a svajci " gipfeli". A sajtok szinten svajcban a legjobbak, a tej mindenhol egyforma szamomra ( nem szeretem). A magyar huseteleket nem ubereli semelyik eddig emlitett orszag menuje, pedig nem vagyok egy nagy husevo, de egy jo pacalnak, gulyasnak parja nincs. Egyebkent osszessegeben elegedett vagyok a svajci konyhaval es kinalattal, ez a kedvencem.
4.: én Németországban lakom, közel Svájchoz, de szerintem meg a svájci és német pékáruk sokkal jobbak. Ízre is meg tartalomra is. A tönkölyből készült kenyér isteni!
Meg az biztos, hogy a helyben sütő igazi pékségek (akik nem használnak semmiféle adalékanyagot és nem mirelitből sütnek) igazi minőséget produkálnak.
Egyébként a leggázabb német kenyér is tartalmasabb, mint a magyar. Némelyik még 3-5 nap után is friss, a gagyi magyar meg már másnap ehetetlen.
Mondjuk meg is kérik az árát, Svájcban 35 deka kenyér, amire rákaptam, az 4,50 frank. Az tönkölyből készül és bio.
a kiírónak nagyon nagy az arca, nem ártana visszavenni. Mert nem élsz itt(M.o), azért még nem kell gagyizni.
pár évet éltem európától távol, szegény országokban is, ahol teljesen át kellett állni az ottani helyzethez.Nem ismerték a tejet, a forróságtól nem állt el semmi, és az akadozó áramellátás miatt a hűtés reménytelen volt. És mégis jó volt velük enni.
Az emberek azt nézték a piacon, de bárhol a boltokban, hogy a fehérember mit vesz, és megeszi e, amit ők?
és a fehérember megette.. de ma sem gagyizom le az ételeiket.
Pláne a hazámét.
Az ételek összehasonlítása szájízre, gusztusra alapozva teljesen értelmetlen.
Hetes: ez egy nagy LOL.
Nincsen nagy arcom. Tudod, Magyarország klímája és földje tökéletes sokféle nagyon jó minőségű élelmiszer előállításához. (Mondjuk olyan finom tejet sosem fogsz tudni előállítani, mint Svájcban, mert ott a hegyi fű és a hegyi levegő sokat tesz a zamatra).
1. Búza. Jó búzánk van. Az átlag kenyerünk viszont pocsék. Miért? Mert az átlag magyar nem tudná megvenni 1500 forint/kg-os áron a kenyeret. Ezért mindenféle anyaggal turbózzák fel a kelt tésztákat, hogy szép legyen, levegős, könnyen eladható... meg olcsó.
2. Olvass utána a neten, hogy mennyivel rosszabb minőségű a magyar marha, mint a külföldi versenytársai. (Tisztelet a kivételnek.) Nem is esznek az emberek nagyon marhahúst, mert drága.
És még vannak klímából adódó eltérésekből adódó ízbéli különbségek is.
A kérdésedre magad megadtad a választ is az utolsó kommentedben.
Hidd el mások is járnak, dolgoznak külföldön, mégsem dicsekednek vele, csak, hogy egy ilyen kérdést kiírjanak.
Minden termőhelynek megvan a maga sajátossága, és ízlés dolga, hogy ki milyen terméket részesít előnyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!