Melyik az a kaja (főleg alapanyag), amely szerinted külföldön jobb és melyik az, amelyikből a magyar?
Pl. szerintem a paradicsom tök más ízű Magyarországon és másképp finom, mint a spanyol vagy az olasz, de a hollandnak se íze, se bűze.
A tej meg a vaj szerintem Svájcban a legfinomabb. A francia vaj se rossz azért, de valamiért a svájci tehenek finomat tejelnek.
A német káposzta jobb, mint otthon. Főleg a "Filderkraut". Az almájuk is isteni.
De az én otthoni epremet szerintem nem übereli semmi.
Az ugyan nem túl nagy szemű, de erős szamóca íze van és ha sokat süt a Nap, jó édes is.
- külföldi (Svájc): sajt, csoki, Valais-i borok
- magyar: kézműves sörök, túró (itt csak Quark van, ami nem olyan, mint az otthoni), kolbász
- tej: kizárólag a "tejes bácsié" Kerepesen. Sehol máshol nem ittam olyan finom házi (még meleg, friss) tejet, itt sem :)
A zöldség annyi, hogy itt 95%-ban friss minden, otthon meg nem eltétlen, húsból sem vettem még romlottat, az 50%-osra árazott is tök jó, egyáltalán nem szagos, mint sok esetben Mo-n.
Olyan minőségű pirospaprikával máshol nem találkoztam, mint a magyar kalocsai, szegedi, cecei pl.
Halászlét sem főznek olyant sehol, mint a magyar halászlé, akár bajai, akár tiszai.
A pizza viszont Olaszországban a legfinomabb, ez vitathatatlan.
Finomak a francia, spanyol, olasz borok, de a hazaiak között is találni nagyon jó borokat.
A minőségi pálinkáinkkal sem vallunk szégyent sehol.
Paradicsomot a hétvégén kétfélét is vettem. magyarnak kiírt fürtöst a boltban, és egy bácsitól kistermelőit a piacon. Ég és föld volt a kettő a bácsi portékája javára.
Azért az ipari méretű termelés/termesztés és a kistermelői/őstermelői között is van különbség.
Azért ezek, amiket mindenki ír, az erősen függ a helyi viszonyoktól is.
Mert a vásárcsarnokokban többféle boltban lehet tejet-vajat-tejfölt kapni, és mind finom, másképpen. A magyar kisüzemi sajtok közül is nehéz választani, de biztos, hogy a svájci kisüzemi is finomabb, mint, amit Mo-on boltban lehet kapni.
A németek savanyúkáposztái nekem szörnyű csalódások voltak, de biztos a helyi piaciak ott is finomabbak. A legfinomabbat mégis csak a régi, Széna téri piacon vettem.
Az osztrák szilva ugyanolyan, mint a magyar. A fáról is, boltban is.
A magyar lecsópaprika páratlan, és más országokban is olyan az íze, az a fajtától függ, úgy néz ki.
A magyar krumpli messze a legjobb, az új is, a későbbi is.
Aki külföldön rendes túrót keres, próbálja meg a helyi lengyel boltban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!