Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Lasagne tésztát meg kell...

Lasagne tésztát meg kell főzni félig, mielőtt sütőbe teszem?

Figyelt kérdés
Eddig egyszer csináltam, és nem főztem meg, de olyan száraz lett a tészta, hogy alig lehetett megenni. Ehhez kapcsolódó másik kérdés: legalulra tészta kell, vagy mártás? Illetve: a tésztát csak egyetlen rétegben kell a töltelék közé rakni? Pontosan mennyi ideig és hány fokon kell sütni?
2010. jún. 15. 15:32
 1/6 anonim ***** válasza:
55%

nem kell előfőzni, de van aki úgy szereti. Ha száraz maradt az azt jelenti hogy volt elég szaftos a cucc amit rápakoltál vagy túl sokáig sütötted.

A tepsi aljára kerül a tészta aztán vékony rétegbe husi+szósz aztán tészta...és így tovább, ahány réteg kijön a hozzávalókból.A tésztát mindig csak egy rétegbe pakold ne legyen egymás felett pl. 3 réteg.

180 fokos sütőben 15-2 percig kell sütni.

2010. jún. 15. 15:40
 2/6 anonim ***** válasza:
55%
Nem KELL, de én elő szoktam főzni. Így tuti az eredmény :-)
2010. jún. 15. 15:43
 3/6 anonim ***** válasza:
58%

nem kell.

csinál jó sok besamelt, akkor nem marad száraz. én majdnem egy liter tejből szoktam, kb. 7-8 dl-ből.

a tepsi aljáa először besamelt teszek, rá tésztát, aztán besamelt, rá húst, arra tésztát és a vége szintén besamel.

2010. jún. 15. 15:43
 4/6 anonim ***** válasza:
80%
Az olaszok elöfözik, igaz, hogy a tésztát is maguk gyúrják, nem boltban veszik.
2010. jún. 15. 15:44
 5/6 tetro ***** válasza:
100%
én éltem olaszországban, magam is gyúrom a tésztát, de még soha senkit nem láttam aki előfőzné :D mégis minek?
2010. jún. 15. 19:26
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
mi ugy szoktuk, h alulra tejföl, aztan teszta, szosz es igy tovabb. nem kell elöfözni. egyebkent rajta van a dobozon. ha szaraz akkor legközelebb csinald kicsit több szafttal a szoszt.
2010. jún. 16. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!