Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mire gondolnak azok az emberek...

Mire gondolnak azok az emberek, akik hangsúlyozzák, hogy a magyar konyha fűszeres?

Figyelt kérdés
2017. szept. 3. 19:59
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
75%

Erősen ízgazdag és paprikás(csípős,édes egyszerre) no meg eléggé sósak az ételeink :D

Hát hogy néz ki egy magyar étel paradicsom vagy paprika nélkül? :D no meg csipős vagy sós íz nélkül

és persze az elkerülhetetlen bors a levesben

2017. szept. 3. 20:02
 2/21 anonim ***** válasza:
78%
Egyél angol, vagy német ételeket, és megtudod.
2017. szept. 3. 20:07
 3/21 anonim válasza:
90%
arra hogy a magyar konyha fűszeres
2017. szept. 3. 21:25
 4/21 anonim ***** válasza:
88%

Mindig kerestem a hentesnél magyar kolbászt, de sosem tudott vele szolgálni. (Németországban lakom.) A sokadik kérés után mondta, hogy vigyék egy receptet, kísérleti jelleggel egy hétvégere csinàl pár kilót, hátha el tudja adni. Vittem is egyet, lefordítva.

3 hét eltelte utän füstölt magyar szárazkolbässzal värt. Az äm, de az nem volt se csípős, se nagyon paprikás, se köménymagos, se fokhagymás. Mondta, hogy nem merte bevállalni a receptet a túl fűszeresre, mert nem tudná eladni. A kolbász olyan középszer lett....

2017. szept. 4. 00:36
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

A magyar konyha elég sok fűszert használ, de messze nem a magyar konyha a legfűszeresebb, sőt a mai ételek elég egyoldalúan vannak fűszerezve.( Só, bors, paprika)

Régi szakácskönyveket olvasva, azt vettem észre hogy korábban sokkal változatosabb fűszereket használtak.

2017. szept. 4. 08:56
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos egy csomó régi magyar ételt elfelejtettünk :(

Mert egészségtelenek vagy az alapanyagok beszerezhetetlenek már.

2017. szept. 4. 09:38
 7/21 anonim ***** válasza:
84%

Tévesen használjak a túl nagy mennyiségű kifejezés kiváltására. Ezek az emberek azt gondolják, hogy a túl sok fokhagyma-pirospaprika-só-bors használata jelenti a fűszerességet.

Holott a fűszeresség azt jelenti, hogy jellemzően nem 3-5, hanem 30-50-féle fűszert használ egy konyha.

Anyósom is azt hajtogatja, hogy a ő fűszeresen főz, és nem érti meg, hogy a rengeteg fokhagyma, és a minden pörköltös meg elsózott az nem fűszerest jelent, és nem is jó, nem ízes, nem finom dolog.

2017. szept. 4. 10:05
 8/21 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ez butaság hogy nem használunk sokféle fűszert! A magyar konyha igenis rengeteget használ sok más konyhához képest. Nem csak só-bors-fokhagyma, de fehérbors, szerecsendió, babérlevél, petrezselyem, kömény, majoranna, kapor, szegfűszeg, rozmaring, tárkony, torma
2017. szept. 4. 14:15
 9/21 anonim ***** válasza:
95%

Én mondjuk nem fűszerezem agyon a kajáimat (és nem eszek erőset), de szerintem a hagyma, pirospaprika, pici bors nem annyira durvák, a zöldfűszerek (kapor, majoranna) meg pláne nem. A fokhagyma az, ami már elég erőteljes.

Nekem a fűszeresről sokkal inkább valami ázsiai kaja jut eszembe, curry, wasabi, szójaszósz, meg a csípős akármik; nem olyasmi, amit én is nap mint nap eszek.

Persze van, aki erősre csinálja a tipikus magyar kajákat, de ezt nem érzem általánosnak (már csak azért sem, mert a legtöbb családban van gyerek is, akik ugyanazt eszik).

2017. szept. 4. 14:29
 10/21 anonim ***** válasza:
62%

8:

Amiket felsoroltál, annyiféle fűszer például egy átlagos indiai/thai/vietnámi/stb. étel egyik fűszerpasztájában simán benne vannak, és az csak egyetlen paszta egyféle ételben.

Ezért használ keveset a magyar konyha.

2017. szept. 4. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!