Sorolnátok olyan ételt ami szénhidrátban gazdag, de mégsem romlandó?
Szendvicsbe nem tudom, milyen szénhidrátot lehetne rakni, ott pont az a jó, ha legalább a benne levő nem tömény ch... De persze biztos sok amcsi gyermek van oda a lekváros-mogyókrémes szendvicsért...
Az én elállósabb cukorbombám nyersvegán édesség: mazsola dióval elkeverve, fele-fele arányban, darálva. Vagy simán aszalt gyümölcs, de azt végképp nem tekintem rendes ételnek.
Nekem a zsír ad energiát, a cukor elveszi (bizonyos szempontból persze ad energiát az is, de nem azt érzem). Ilyen ötleteim már lennének szendvicsbe: zsíros hús, sajt, tojás, vaj.
Zöldségek, gyümölcsök.
Az összetett szénhidrátokat tartsd szem előtt, sokkal jobb energiaforrások. Tehát teljes kiőrlésű, esetleg magvas zsemle.
Megkenni: hummusz, avokádókrém, padlizsánkrém, currys cukkinikré
Rárakni: saláta, rukkola, fodros kel (nagyon finom a levele magában), zsenge spenót; vékonyra vágott répa vagy cékla nyersen nagyon finom; avokádó, uborka, paradicsom, paprika, retek, cukkini, újhagyma, kukorica, lilahagyma, olajbogyó, esetleg konzerv bébikukorica/spárga/zöldbab ha szereted
ezek mind nehezen romlanak és igazi szénhidrátbombák, pozitív értelemben - tele vitaminnal, ásványi anyaggal!
Gyümölcs shake-ek is tele vannak vitaminnal és szénhidráttal, tehát ha pl. leturmixolsz mangót,barackot, narancsot, akármit, esetleg szójatejjel dúsítod az eláll (a növényi tejeket nem kell hűteni) és csupa-csupa jófajta szénhidrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!