Valaki tud igazán jó arab gyros receptet?
Évek óta járok Miskolcon 2 helyre (aladdin és szindibad) és nem tudom elképzelni, hogy hogy csinálják olyanra, hogy nonstop enném a kajájukat.
Tehát nem ilyen tartármártásos kaporleveles csirkemell oszt kész.
Amit megfigyeltem, hogy a szószaik az egyik kulcspont, a másik meg hogy a csirkemellet (az lehet akár csak sós vízzel is kenegetve de meg nem tudom mondani) hogy pácolják.
De őrjítő hogy 600 ft egy náluk és nem tudom reprodukálni, még részben sem azt az ízvilágot. van egy sárga szósz egy fehér, meg egy piros(a csípós:))
Jordán arab étteremben úgy készítettük,hogy a csirkemellet vagy combot bepácoltuk só, bors, fokhagyma, pici fahéj, pici szerecsendió, sok szójaszósz.
Görög salátával készült pitába vagy tortillába.
Öntet:
Joghurt pici vízzel felhúzva hogy folyósabb legyen bele pici só és fokhagyma
Csípős Erős Pista felhúzva vízzel
Sokszor készítettem otthon is , serpenyőben jól megsütöttem a húst
Nem főzni! Csak sütni kell!
Családom kedvence🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!