Valaki tud igazán jó arab gyros receptet?
Évek óta járok Miskolcon 2 helyre (aladdin és szindibad) és nem tudom elképzelni, hogy hogy csinálják olyanra, hogy nonstop enném a kajájukat.
Tehát nem ilyen tartármártásos kaporleveles csirkemell oszt kész.
Amit megfigyeltem, hogy a szószaik az egyik kulcspont, a másik meg hogy a csirkemellet (az lehet akár csak sós vízzel is kenegetve de meg nem tudom mondani) hogy pácolják.
De őrjítő hogy 600 ft egy náluk és nem tudom reprodukálni, még részben sem azt az ízvilágot. van egy sárga szósz egy fehér, meg egy piros(a csípós:))
gulyáskrémmel, majoranna, bazsalikom, pici kecsap, mustár
egy biztos. ez nem gyros, de még csak nem is hasonlíthat... gulyáskrém? és a majoranna hogy? a kecsapra meg már nem is tudok mit mondani. készíts inkább hotdogot.
én nem azt mondtam, hogy ez a gyros receptje, de ugyanazt az ízhatást lehet elérni, mint a miskolci araboknál :D
(a hosszú válaszos)
Kedves hosszú válaszos, ahogy most gondolkodom az eseten, egy csípős gulyáskrém, vagy csípős pirosarany is lehet legalábbis az aladinos szószban, mivel megcsináltam a csípősöd, tényleg egész hasonló de a színtelítettség és halmazállapot alapján ez lenne a saccom.
Egyszer úgyis meglesz!! Nem hagyom magam:)
A sárgaát nem tudom megfejteni. Vettem körrit meg kurkumát, de nemtudom. van benne egy íz amit a curry ad, és az biztos, hogy a soron nincs az az íz benne. Vagy csak nagyon nagyon nagyon minimális. És kurkumával van álcázva valami egész más fűszer. A baj, az, hogy ha megkérdezem szerintem nem adják ide a receptet, hogy de kisfijam tessék:) Mert azokat a helyeket, a receptjük tartja életben...
Mivel sajnos nincs mailed aktiválva ha jól láttam írogatom ide.
Köszi az eddigieket.
kutatom én is a receptet, kedves kérdező jutottál előrébb azóta valamit?
ugyanitt rengeteget nevetek a "gyros görög" stb dumán. az összes ilyen gyorskaja, elképesztően nemzetközi lett szerintem ezer fajta jobbnál jobb variációkkal. csak éppúgy mint a hamburger, vagy a többi. kár ezen csámcsogni, és jól megmondani.. :D
A csípős gulyáskrém fix azóta, valamint az Aladdinn nevű helyen raknak a májba szegfűborsot.
De a szószok halmazállapota sehogyan se sikerül. Lehet hogy ők szimplán felvizezik a joghurtot és így olyan "menzásabb" lesz, de nemtudom biztosra. Már azon is elgondolkodtam, hogy esetleg kifőzik némelyik szószt.
Ésss igen eléggé megmosolyogtató az acsarkodás a receptklubban. Olyan, mintha egy Arab akarna segíteni egy izraelinek a nemzeti ételük elkészítésében XD
Nem mondom, komolyabb kérdésekben ha megihlet esetleg 1-2 én is odamondom a magamét.
Hát úgylátszik ez van. Van akinek a focira nyílik az okosítóbicska a zsebében, van akinek aktuálpolitikára és vannak olyanok akiknek receptre. Unalmas is lenne a világ másképp:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!