Valaki tud igazán jó arab gyros receptet?
Évek óta járok Miskolcon 2 helyre (aladdin és szindibad) és nem tudom elképzelni, hogy hogy csinálják olyanra, hogy nonstop enném a kajájukat.
Tehát nem ilyen tartármártásos kaporleveles csirkemell oszt kész.
Amit megfigyeltem, hogy a szószaik az egyik kulcspont, a másik meg hogy a csirkemellet (az lehet akár csak sós vízzel is kenegetve de meg nem tudom mondani) hogy pácolják.
De őrjítő hogy 600 ft egy náluk és nem tudom reprodukálni, még részben sem azt az ízvilágot. van egy sárga szósz egy fehér, meg egy piros(a csípós:))
egy biztos, hogy amikre én itt gondolok abban nincs sülkrumpli:)
lehet májasat kérni (vegyes csirkehús, csirkemáj)
-3 féle szósz (ami az egyik fő kérdésem lenne)
-egy ilyen tipikus káposzta zöldség mix vagy mi a fene
paradicsom, hagyma, uborka (ezekből mindből kevés a káposztához képest) 1-1-3 karika
-a csirkemell
-és ha olyat kérsz egy hagymás alapról indított csirkemáj, az egyik helyen van valami sárgás színe, de esküszöm hogy nem curry, vagy ha az is akkor nagyon kevés és más adja az íze túlnyomó részét.
A kurkumának meg tudtommal nincs íze.
lehetséges esetlegesen, hogy török gyros, de arról is írhattok hátha bejön:)
csak a görög nem érdekel momentán:D
Az "arab gyros" az a shawerma.
Es egyebkent van csirkebol, es van marhabol.
Azt meg, hogy mit tesznek bele vendeglo valogatja.
Legtobbszor vegyes salatat, joghurtos, humuszos vagy csipos ontettel.
De egyebkent arab orszag valogatja, hogy csinaljak.
Jordaniaban tekerik, felvagjak es szoszba (joghurtos vagy babeque) martogathatod, hozza sultkrupli ez a "tal" valtozat.
Egyiptomban beleteszik pitaba, zsomlebe, kiflibe is.
Es a korabban emlitett szoszokat hasznaljak.
Tuneziaban peldaul allati nagyot csinalnak, egy nagyobb fajta es vastagabb pitaba, kicsit tobb fuszert hasznalva.
De ez Tunezian belul is elter.
En a gigameretet egy sivatagi turan ettem.
A csikermajas az csikemajas sznya konkretan, nem shawerma, es nem shihs tawk.
Sok mindenbe rakjak a majat de amugy fokent marha majat es nem csirket. Pl, kosheri
na a kérdező nem hiszem, hogy a nevekre kíváncsi :D
én is miskolci vagyok, ismerem azokat a helyeket.
Otthon egészen hasonlót én úgy szoktam, hogy a csirkemellet felkockázom, öntök rá némi olajat és összeforgatom pici sóval, gulyáskrémmel, majoranna, bazsalikom, pici kecsap, mustár. Tényleg midnenből elég midnimális (vagy veszel készen lucullus vagy knorr gyros pácot, azok is finomak:D) - ebben hagyod állni egy órát. közben én bekeverem a pitát és otthagyom kelni. Aztán wokban takarékon felrakom fedővel a húst, idpnként megkeverem, hagyom hogy süldögéljen, kb félóra kell neki, hogy már csak nagyon pici leve maradjon.
Szószok:
Én 2 félét tudok:
-csípős: joghurt, ketchup, erőspista, citromlé, bors. ha hígabbra szeretnéd akkor még pici víz
-szerecsenes: joghurt, mustár, méz, szerecsendió, (pici víz)
kisütöd a pitákat egy réteg husi, rá káposzta (ha sűrűbbek a szószok akkor raksz ide is) aztán megint káposzta, husi stb. (ha a szószok hígak akkor csak a végén csurgatod bele és "lerázogatod".
Jó étvágyat! :)
Ezek a receptek nyilván nem pontosak, mivel saját ízlelőbimbóm alapján fejlesztettem őket :D de nekünk nagyon bejön.
Mindenkinek köszi eddig, mondjuk az utolsó volt tényleg a leghasznosabb, valami ilyesmire gondoltam.
Ha valakinek van még valami a tarsolyban csak bátran, szerintem az összes "fannak" jól jöhet ez a kérdésblokk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!