A külföldieknek mi a véleménye a magyar péksüteményekről? Miért csak Magyarországon van ennyiféle finom pékáru? Vagy ha más országokban is van, melyek azok?
Én Ausztriában lakom, itt van sokféle, olyanok is, amik Magyarországon nincsenek. Csak, hogy egy párat soroljak: almástáska, mogyorós-csokikrémes croissant, túrós batyu, dióscsiga, marcipános-cseresznyés rácsos, fahéjas pillangó, mákostekercs...
Sósból is van sokféle: sajtos rúd, sonkás rúd, pizzás rúd, szalámis/sonkás/gombás csónak, paprikás-húsos rúd, sós perec
Szendvicsnek szokták vinni: mindenféle magvas cuccokat, zsemlét, kornspitzet, szezámos spitzet, baguettet, meg még sokfélét.
Máshol sokkal több fajta pékáru van. Nem is kell messze menni. Pl. Horvátországban sokkal többféle kenyér, zsemle van. És mindig frissek! Ott igényesebbek vagy kényesebbek erre a vevők, nem veszik meg a szárazat, nem frisset.
Igaz pl. kakaós csigát nem láttam még. De nyilván azért, mert nincs rá igény. Inkább sós péksütikből van több fajta.
Fornetti pedig már régóta nemzetközi :) Mondjuk szerintem az is messze van a finomtól.
én is sok országban jártam már és ez nekem is feltűnt
itthon bemegyek egy pékségbe és 20-30 féle dologból választhatok
egy kis sparban is a péksüti osztályon van legalább 20 féle péksüti
amúgy szerintem ez nem magyar találmány, hanem arab
ott rengeteg péksüti van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!