Sushi rizs nélkül?
Egy ideje a fejembe vettem,hogy készítek sushit.
Eddig még bolti/ éttermi változatokat sem ettem.
Viszont a fő problémám az,hogy a rizsnek nagyon magas lenne a glikémiás indexe, így azt valami másal kéne helyettesítenem. Tudom, mindenki egyből barnarizst mondana,de ennek szintén magas.
Tud valaki valami alternatívát?
Sajnos figyelnem kell a vércukromra, így valami 'könnyebb' megoldást keresek.
Ma már van "vegán hús", "gluténmentes kenyér".
Én a sushira keresek valami alternatívát, bár tudom,a rizs a meghatározó benne.
A Sushi készítéshez a japánok egy meghatározott rizsfajtát használnak, amelyiknek pont az a lényege, hogy főzés után képes összeállni úgy, hogy könnyen formázható, alakítható legyen.
Néhány recept, de ha keresgélsz, még egész biztosan találsz többet is.
Ugyan azt tudom mondani mint a többiek. Helyettesítheted valamivel, de a sushi alapja a sushirizs, a legfontosabb összetevőt nem cseréljük ki.
Japán éttermekben meg néhány jobb élelmiszerboltban lehet venni kis dobozos sushit amiben 4-5 darab van, kis kóstoló, nagyon kis adag rizsnek felel meg. Ha annyi se fér bele akkor ez nem a te sportod :)
Láttam már karfiollal, egyszer meg fogom próbálni :) Nyilván teljesen más lesz, de kb. ugyanolyan szép és legalább olyan finom egy karfiolimádónak :D Az enyémben hús sincs, mondjuk az nem is kell a sushihoz, egy sushi simán lehet vegán is (az uborka makik nagyon jók szerintem. egyszerűek, de kellemesek), rizs nélkül már nem teljesen helyes az elnevezés, de ebben az emberek rugalmasak (ld. vegán piskóta, amit én nem nevezek piskótának. a piskóta főleg tojás, anélkül nem piskóta).
A GI nélkül annyira nem aggódnék, tudod, hogy pl. egy tucat makihoz (ami nem sok, de nem kell sushival jóllakni, ha extrém vigyázol a vércukrodra) mennyi főtt rizs kell? Nem sok.
Amúgy minden rizs ragacsosra fő, a barna kivételével, tapasztalataim szerint. Négyszeres vizet használunk. Mindig mindegyik ragacsos lesz, bár persze nem minden rizsfajtát próbáltunk ki eddig.
# 7
A sushi rizs teljesen más. Frissen főzve nagyon jól formálható, nem olyan mint a hagyományos fehér rizs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!