Rizs piritás nélkül?
Fozni a zacskos gyorsrizst szokas. A sima rizst inkabb paroljak.
Parolas: A megtisztitott es lemosot rizst pici zsiradekon kicsit megpiritjuk, sozzuk es a rizs mennyisegenek a 2x-es mennyisegu vizzel feleresztjuk. Megvarjuk mig a viz megrottyan, akkor takarekra vesszuk a tuzet es fedovel lefedve addig paroljuk, amig a viz el nem tunik. Kevergetni nem kell!
Izles szerint mielott fedovel lezarnank, adhatunk hozza frissen vagott petrezselymet es egy fel pucolt voroshagymat.
Hú de csúnya szavakat használsz - ételről.
Jó minőségű rizs,megmosva pirítás nélkül sem nyákos,a barna meg pláne nem.
Én még életemben nem hallottam olyant, hogy pirítani kellene riszt, pedig jól és gyakorta főzök.
A tápanyagtartalmából nem veszít. Keményítő oldódik ki belőle, az lesz olyan fehéres.
Pontosan milyen fajta rizsről van szó? Van olyan fajta, amit képtelenség másmilyenre készíteni, mint pergős, szárazra. És van olyan, amiből majdnem kása lesz.
Pl. az olaszok a rizottóhoz kifejezetten ilyen fajtát használnak. Nem mondom, hogy olyan lesz, mint a tejberizs, de jó "maszatos".
Mi többnyire kerek szeműt igyekszünk venni, de azért a hosszúból is ragacsos lesz, mire beszívja a négyszeres mennyiségű vizet. Nem vagyok ínyenc rizs terén, én csak eme két csoportra oszthatom az általam ismert rizseket, illetve van még a barna (csak azt a párom nem szereti, így szinte sosem főzi), az nem szokott ragadni, nem fő olyan puhára (ha mégis, az oly hosszan tart, hogy sosem vártuk ki).
Úgyhogy nem tudom van-e, amit tényleg nem lehet ragacsosra főzni, velünk még nem történt ilyen.
#8. Az Arborio meg a Carnaroli a rizottóhoz való rizsfajták. Apró, kerek szemű rizs. A rizottó meg úgy jó, ha jó krémes.
Simán főzheted ki (pl mint a tésztát) a basmati rizst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!