Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rizs piritás nélkül?

Rizs piritás nélkül?

Figyelt kérdés
Próbáltam csak simán vizzel megfőzni a rizset de a párája lecsapódva fehér gennyes lett akkor most veszített tápanyagtartalmából? Lehet piritás nélkül rendesen megfőzni?.

#rizs #piritás
2015. ápr. 16. 19:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Fozni a zacskos gyorsrizst szokas. A sima rizst inkabb paroljak.


Parolas: A megtisztitott es lemosot rizst pici zsiradekon kicsit megpiritjuk, sozzuk es a rizs mennyisegenek a 2x-es mennyisegu vizzel feleresztjuk. Megvarjuk mig a viz megrottyan, akkor takarekra vesszuk a tuzet es fedovel lefedve addig paroljuk, amig a viz el nem tunik. Kevergetni nem kell!


Izles szerint mielott fedovel lezarnank, adhatunk hozza frissen vagott petrezselymet es egy fel pucolt voroshagymat.

2015. ápr. 16. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy tudna a tápanyagtartalmából veszíteni... S azt sem, hogy konkrétan mi a gond vele, bár nyilván ízlés dolga, ki hogyan szereti a rizst. A párom ragacsosan, négyszeres mennyiségű vízben megfőzve, pirítás soha nincs a képben.
2015. ápr. 16. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Fehér genny csapódott le csak a rizsből távozott gondolom akkor csak veszített valamit
2015. ápr. 16. 20:30
 4/11 anonim ***** válasza:
A rizsből főzéskor mindig csapódik ki fehérje. Ha ezt nem akarod veszni hagyni, akkor annyi vízben kell párolni, amennyit teljesen felszív a végére, és akkor nem kell leszűrni. Egy ragacsos, egybefüggő massza lesz így belőle, kevésbé gusztusos, de magasabb a tápértéke.
2015. ápr. 16. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Ami kicsapódott belőle, az a rizsnyák:)) Régen azt adták a gyerekeknek hasmenéskor.
2015. ápr. 16. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Soha nem mosom meg a rizst, és nem lesz sem mászkos, sem ragacsos. Zsíron átpirítom és kétszer annyi vizet öntök rá, mint amennyi ellepi. Nagyon lassú tűzön, keverés nélkül puhára főzöm.
2015. ápr. 16. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Hú de csúnya szavakat használsz - ételről.

Jó minőségű rizs,megmosva pirítás nélkül sem nyákos,a barna meg pláne nem.

2015. ápr. 16. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
73%

Én még életemben nem hallottam olyant, hogy pirítani kellene riszt, pedig jól és gyakorta főzök.

A tápanyagtartalmából nem veszít. Keményítő oldódik ki belőle, az lesz olyan fehéres.

Pontosan milyen fajta rizsről van szó? Van olyan fajta, amit képtelenség másmilyenre készíteni, mint pergős, szárazra. És van olyan, amiből majdnem kása lesz.

Pl. az olaszok a rizottóhoz kifejezetten ilyen fajtát használnak. Nem mondom, hogy olyan lesz, mint a tejberizs, de jó "maszatos".

2015. ápr. 17. 00:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Mi többnyire kerek szeműt igyekszünk venni, de azért a hosszúból is ragacsos lesz, mire beszívja a négyszeres mennyiségű vizet. Nem vagyok ínyenc rizs terén, én csak eme két csoportra oszthatom az általam ismert rizseket, illetve van még a barna (csak azt a párom nem szereti, így szinte sosem főzi), az nem szokott ragadni, nem fő olyan puhára (ha mégis, az oly hosszan tart, hogy sosem vártuk ki).

Úgyhogy nem tudom van-e, amit tényleg nem lehet ragacsosra főzni, velünk még nem történt ilyen.

2015. ápr. 17. 00:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

#8. Az Arborio meg a Carnaroli a rizottóhoz való rizsfajták. Apró, kerek szemű rizs. A rizottó meg úgy jó, ha jó krémes.

Simán főzheted ki (pl mint a tésztát) a basmati rizst.

2015. ápr. 17. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!