Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Látott vagy evett már valaki...

Látott vagy evett már valaki százéves tojást?

Figyelt kérdés

Itthon száznapos tojásként ismert, de sokszor ezeréves tojásnak is nevezik.

A nem túl bizalomgerjesztő csemege úgy készíthető, hogy hamu, só és oltott mész keverékéből egy krémes jellegű anyagot keverünk, majd ezzel bevonjuk a kacsatojást. Aztán valami hűvös helyen másfél hónapig nyugodni hagyjuk, végül meghámozva az alábbi látvány tárul elénk:

[link]


2010. ápr. 24. 18:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ez SZÁZNAPOS tojás, egy kínai ételspecialitás. Én ettem. Kacsatojásból. Nagyon finom volt, bár elsőre bizarrnak tűnt...
2010. ápr. 24. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Kínában sóval és vízzel készítik, ha jól tudom, 50 nap után cserélik ki a sós vizet róla. A meszes változatáról még nem hallottam.
2010. ápr. 24. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 igabcsy ***** válasza:
100%

háááát.... nem túl bizalomgerjesztő..... :-S

Azt hiszem ebben az életemben inkább kihagyom. :-))

2010. ápr. 24. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
En meg sosem hallottam errol. Szerintem ha lenne ra alkalmam, megkostolnam :) Vevo vagyok az ujdonsagokra :)
2010. ápr. 25. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Én talán wiki-n olvastam, hogy (tehén)trágyában is kell /szokták "érlelni".

Milyen íze van???

2010. ápr. 26. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 A kérdező kommentje:
Annak a trágyásnak biztosan "szar" íze lehet. :)
2010. ápr. 26. 18:44
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Az a lényege, hogy olyan, mintha eszméletlen lassan főne meg. Nekem megvan a recept a meszes vagy miylen, de csak elolvastam és megállapítottam, hogy én ezt sose csinálom meg, mert macerás. Készen meg még sose láttam.
2010. ápr. 26. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 A kérdező kommentje:
Nekem eddig nemigazán volt szerencsém ehhez a tojás specialitáshoz. Csupán azért érdekel mégis a dolog, mert én imádok minden olyan ételt, ami kocsonyás vagy zselés állagú. Az viszont nem biztos, hogy meg is merném kóstolni. Én nagy tojásevő vagyok, de a tojást csakis frissen szeretem, nem pedig megzápultan, összedozmadva és csak ha csirkétől van. Azért tettem föl a kérdést, hogy többet megtudjak erről a furcsa ételről - amolyan személyes tapasztalatokat.
2010. ápr. 27. 19:24
 19/21 anonim ***** válasza:
90%

[link]

En ezek utan tuti nem kostolnam meg:D

2010. ápr. 27. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 A kérdező kommentje:
Azt hiszem kielégítő volt a válasz. :)
2010. ápr. 28. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!