Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Miért pont a hekk lett a...

Miért pont a hekk lett a legnépszerűbb hal a Balatonon? (Főleg, hogy tengeri)

Figyelt kérdés
2016. júl. 31. 11:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
66%

Apukám büfés volt a balatonnál akkoriban mikor elterjedt a hekk... és azért terjedt el, amit leírtam... mert a németek nem szeretik a magyar halat... sőt a magyarok nagy része sem szereti a magyar halakat..

én pecázom így nyilván szeretem a legtöbb halat, de pontytól konkrétan hányok, borzalmas íze van a zsírjának.. na az a mocsáríz...

+ még azt is érdemes megemlíteni, hogy sok hal, amit el lehet valóban készíteni finoman, akkor lesz finom, ha értenek az elkészítéséhez... ha egy pl bolti eladó, vagy varrónő, aki éppen idénymunkázik a balatonnál, megsüti neked olajban, attól még nem lesz jó...

a hekk meg tengeri hal lévén bepanírozod aztán megsütöd, elrontani nem lehet.

ja és persze nincs olyan hal, hogy hekk.

2016. júl. 31. 22:33
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a két ok, amit #9-es (nagyon helyesen), és 11-es írt. Én magam is az idősebb generációhoz tartozom, és bizony 50 éve nem volt jobb falat a balatoni strandon, mint egy jó sült keszeg. De nagyon macerás volt az előkészítése, külön ember kellett rá. És a köztisztaságiak is kezdték piszkálni sütödéket, hogy hova teszik a pikkely, meg a beleket. Egyszerűbb/olcsóbb volt a konyhakész import halat megvenni.
2016. aug. 4. 11:12
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindenkinek ment a zöld kéz. :-)
2016. aug. 6. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!